Projekt "Better together"

EDUKATIVNI VIDEO SUSRETI Djeca iz DV Cvrčak i vrtića iz Turske međusobno predstavila obilježja svoje zemlje

Susreti su dio projekta "Better together" koji zajedno provode ta dva vrtića s ciljem upoznavanja i istraživanja kulture i tradicije partnerske zemlje

Putem platforme Zoom ovih su dana održani video susreti djece iz skupina “Little hedgehogs”, “Balloons” , “Little birds” i njihovih virtualnih prijatelja iz vrtića Ted Edirne Kindergarten u Turskoj.

Susreti su dio projekta “Better together” koji zajedno provode ta dva vrtića s ciljem upoznavanja i istraživanja kulture i tradicije partnerske zemlje. Jezik komunikacije je engleski između djece sa djecom i njihovih odgojitelja jer se u tim skupinama našeg vrtića provodi Poseban cjelodnevni program ranog učenja engleskog jezika djece predškolske dobi.

Djeca su se na prvom susretu predstavila jedni drugima, a zatim su prezentirala znamenitosti svoje zemlje. Tako su naučila tko je bio Atatürk, kakva je turska zastava, što su lokum i baklave, da je Turska domovina kave i da Domagoj Vida igra u turskom nogometnom klubu Beşiktaş.

Našu zemlju su predstavila zastavom, kravatom, Dubrovnikom, nogometašima, prof. Baltazarom, Dalmatinerima, zmajem i penkalom. Po uzoru na djecu iz Turske koja nose vrtićke uniforme, u skupini “Little birds” je bio organiziran i Dan vrtićkih uniforma. Teme drugog susreta bile su “Hrana” i ” Moj kućni ljubimac” Dojmovi djece i roditelja bili su vrlo pozitivni, pa će se ovakvi susreti nastaviti.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije