povodom Dana zaštite okoliša

ČAKOVEČKI FOTOGRAF-ISTRAŽIVAČ Josip Horvat Majzek predstavlja novi projekt i stručno predavanje

Autor nam se predstavlja sa 106. IC fotografija, ukomponiranih na 28 panoa, na koje je uvrstio 16 vrsta sisavaca te sedam vrsta ptica

Javna ustanova Nacionalni park Paklenica, povodom Svjetskog dana zaštite okoliša priređuje Izložbu/instalaciju fotografija te stručno predavanje na otvorenom! Čakovečki fotograf – istraživač Josip Horvat Majzek predstavlja nam se s novim projektom izložbom/instalacijom infracrvene fotografije pod naslovom: “ŽIVOT NOĆU NA IC FREKVENCIJI OD 940 nm” te stručnim predavanjem pod naslovom: “VIDRA NEPREDVIDLJIV GRABEŽLJIVAC”

Riječ je o prvom takvom autorovom uratku na prostorima Republike Hrvatske, s kojim će se javnosti predstaviti ispred upravne zgrade Nacionalnog parka Paklenica, 5. lipnja 2021. godine, s početkom u 19 sati. Autor nam se predstavlja sa 106. IC fotografija, ukomponiranih na 28 panoa (dimenzija jednog panoa iznosi 70 x 50 cm), na koje je uvrstio 16 vrsta sisavaca te sedam vrsta ptica. Tako ćemo prvi put imati priliku da “malo zavirimo u njihov noćni život”. Poseban naglasak stavljen je na našeg najvećeg sisavca, jelena običnog (Cervus elaphus).

Sav “materijal” za ovu izložbu/instalaciju nastao je u Međimurskoj županiji, unutar Regionalnog parka Mura – Drava. Sama izložba / instalacija fotografija bit će popraćena s katalogom, u kojem se nalazi osvrt dr. sc. Gordana Lukača, stručnog voditelja Javne ustanove Nacionalni park Paklenica.

Svi oni koji će imati volju i želju doći, moći će to učiniti od 5. lipnja, pa do 3. srpnja 2021. godine. Ulaz je slobodan. Autor će iste večeri na otvorenom prostoru ispred upravne zgrade u 21 sat, održati stručno predavanje o vidri (Lutra lutra) pod naslovom: “VIDRA NEPREDVIDLJIV GRABEŽLJIVAC”. U realizaciji ovog projekta pripomogla je Javna ustanova Nacionalni park Paklenica.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije