SVE SU POPULARNIJI

LAG MEĐIMURSKI DOLI I BREGI Cekeri na ‘Dobro jutro, Hrvatska’

Ceker postaje jedan od najprepoznatljivijih tradicijskih suvenira Međimurja

Potvrdu o atraktivnosti i sve većoj popularnosti cekera dala je i Hrvatska radio televizija u čijoj su emisiji ‘Dobro jutro, Hrvatska’ gostovale cekerašice s područja Općine Nedelišće.

>> LAG MEĐIMURSKI DOLI I BREGI Cekeri na “Dobro jutro, Hrvatska”

Snimanje priloga, koji je emitiran uživo u Dobro jutro Hrvatska i u županijskoj panorami isti dan, održano je u ponedjeljak, 24. svibnja u ruralnom ambijentu Kuće za odmor Lina u Pleškovcu. Tradicijsko umijeće pletenja cekera prezentirale su cekerašice Branka Fegeš, Ana Srnec, Marija Kukolić, Ivanka Bene i Rozina Fegeš, a koje surađuju s LAG-om Međimurski doli i bregi u aktivnostima brendiranja cekera kroz projekt ‘Turizmom razvijamo područje’.

Nešto više o projektu i svim realiziranim, ali i planiranim aktivnostima projekta, u prilogu emisije rekla je predsjednica LAG-a Sanja Krištofić. Naglasila je da ceker polako, ali sigurno postaje jedan od najprepoznatljivijih tradicijskih suvenira Međimurja te da je u tijeku i postupak zaštite umijeća izrade uporabnih predmeta od komušine za područje Međimurja pri Ministarstvu kulture, čime će “vještina naših baka” dobiti i službenu potvrdu o pravoj vrijednosti.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije