Ako pripremate tortilje, tacose ili enchilade, poslušajte ove savjete kuharice.
Pripremate tematsku večeru za prijatelje i odlučili ste se
za specijalitete iz Meksika? Prije nego krenete na posao
pročitajte savjete kuharice i blogerice Karle Zazuete za pripremu
tacosa, enchilada, taquitosa i tortilja koje je otkrila
za Daily
Star.
Kuhajte sve sami
Umake za tortilja čips i neko jelo možete pronaći na polici
gotovo svake trgovine, ali kuharica predlaže da ih pripremite
sami kako bi se što bolje upoznali s ovom egzotičnom kuhinjom.
Osim što je ukusniji, domaći umak može biti i jeftiniji.
Koristite svježe povrće
Ovim trikom postići ćete intenzivan i autentičan okus u meksičkim
jelima. Svježa, sirova rajčica, čili, paprika… Kupite sve na
tržnici i narežite samostalno.
Budite jednostavni
Možda mislite da, čim pripremate neku nepoznatu kuhinju, trebate
ulagati puno novaca, vremena, paziti na svaki komadić kako će
biti narezan… Pogrešno, kuharica savjetuje da stvari
pojednostavite. Ne morate ni komplicirati sa začinima – malo
rajčice, čilija, korijandera, luka i jelo će biti odlično.
Meksička hrana ne mora nužno biti ljuta
Jedan mit u koji mnogi vjeruju je da je meksička hrana strašno
ljuta, ali to uopće nije tako, tvrdu Karla. Stavite manje čilija
ili ljutog umaka ako niste ljubitelj ili ako pripremate ova jela
i za djecu – ispast će jednako dobro, bez brige.