Krafne s glazurom od gin tonica
Sezona krafni u ovom trenutku na samom je vrhuncu. Iako su nam
dostupne na svakom koraku, u gotovo svakoj pekarnici i
slastičarnici, mnogi će ipak rado napraviti i domaće krafne. Uz
klasične punjene pekmezom ili pak one s čokoladnim punjenjem,
možemo pronaći recepte za razne neobične varijante krafni, piše
Zadovoljna.
Mi vam danas donosimo onaj za krafne s glazurom od džin-tonika
koje bi mogle oduševiti sve ljubiteljice tog kultnog pića. Same
krafne rade se na klasičan način i po tradicionalnom receptu,
pune se pekmezom po želji, a nakon hlađenja preliju se glazurom.
Recept za klasične krafne pronađite ovdje, a u nastavku
pročitajte recept za glazuru od džin-tonika kojom ćete ih
ukrasiti.
Sastojci za glazuru:
– 10 velikih žlica šećera u prahu
– 4 velike žlice džina
– 2 velike žlice tonika
– 4 male žlice soka od limuna
Priprema glazure:
Sve sastojke stavite u zdjelicu i promiješajte pjenjačom ili
mikserom. Glazura bi trebala biti gusta i ljepljiva. Kada se
krafne u potpunosti ohlade, stavite ih na pladanj ili tanjur i po
svakoj razvucite žlicu glazure, piše Zadovoljna.
Dobar tek!