Prvi put na tržište je izašla prije 56 godina, a njezin preteča, namaz Supercrema postojao je još od 1951. godine
Pietru Ferreru možemo zahvaliti za ovaj najomiljeniji
slatki namaz od čokolade. Prvo je napravio Supercremu koja je
bila u čvrstom obliku, odnosno rezala se na komade i tako
posluživala na kruhu. Sve do 1963. kada je Pietrov sin Michele
Ferrero odlučio to malo usavršiti i proširiti obiteljski brend po
Europi.
Promijenio je sastojke, sliku i ime proizvoda koje je nastalo od
engleske riječi ‘nut’ koja znači lješnjak – glavni sastojak ovog
namaza. Točan recept je stroga tajna, ali prema ambalaži glavni
sastojci su, osim lješnjaka, šećer, biljna ulja i
kakao.
U svijetu se u prosjeku svake 2,5 sekunde proda jedna staklenka,
a godišnje ih se proizvede toliko da bi se mogle poredati duž
obale Dunava čak 26 puta. Inače, Dunav teče kroz 10 država, pa
možete samo zamisliti koja je to količina.
Osim duž obale Dunava, Nutellom koja se napravi u godinu dana
mogli bismo napraviti krug oko Zemlje 1,8 puta i prekriti Veliki
kineski zid osam puta. Kada je riječ o kilogramima prodane
Nutelle u jednoj godini dovoljno je samo reći da je teška kao i
Empire State Building.