GRAD MURSKO SREDIŠĆE

MURSKO SREDIŠĆE ‘Nadamo se da ćemo dobiti još jednu mirnu zelenu oazu za kretanje i šetnju’

Želja i potreba za još jednom šetnicom

Glavna žila kucavica koja prolazi centrom grada pa sve do izlaska iz njega opterećeno je velikim brojem vozila i kamiona, a naročito u turističkoj sezoni. Usporedno s ulicom Josipa Broza Tita nekada je tekao potok, a danas zacijevljeni kolektor. Čestice na kojima je ta trasa su dijelom u vlasništvu RH. Već duže vrijeme postoji ideja za uređenjem šetnice koja bi se protezala od Tekstilne ulice, a iza pekare Panis spojila bi se na Selsku ulicu.

Time bi se za pješake, šetače, djecu osigurao siguran i miran dolazak, kroz zelenilo, do centra grada. Šetnica bi se također osvijetlila sa solarnim lampama te naravno postavile klupice i koševi za smeće.

S obzirom što je dijelom riječ o državnom zemljištu također je pokrenuti postupak darovanja Gradu Mursko Središće, a kao i kod sportske dvorane najvažniji su idejni projekt i usklađenost s prostorno planskim uređenjem Grada Mursko Središće. Stoga će se u tu svrhu također izraditi idejni projekt, a s Upravnim odjelom za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Međimurske županije usklađeno je mišljenje da je taj projekt sukladan prostorno planskom uređenju grada. Nakon ispitivanja tržišta najpovoljnija ponuda za izradu idejnog projekta s projektom opreme i troškovnikom bila je ponuda projektanta Loranda Klemenčića u iznosu od 12.500,00 kuna. U skorom vremenu će se on proslijediti nadležnom ministarstvu kako bi se također uskoro vjerujemo dobilo pozitivno mišljenje.

Ako u tome uspijemo dobiti ćemo jednu novu, mirnu zelenu oazu za kretanje i šetnju, kažu iz Grada Mursko Središće.

Foto: Ilustracija/Stjepan Hranilović

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije