čekaju se bolji epidemiološki uvjeti

VATROGASNA ZAJEDNICA MŽ Godina izbornih sjednica pod nekim drugim uvjetima

2021. godina je godina izbornih sjednica u DVD-ima, VZP i VZMŽ. Za sada ih nije održao nitko, a tko će ih održavati morat će se prilagoditi epidemiološkim uvjetima. Većina vatrogasca čeka bolje epidemiološke uvjete

Svake godine su siječanj, veljača, ožujak i travanj bili tzv. “vatrogasni mjeseci” jer nije prošao nijedan vikend da DVD i VZP po ustaljenom redoslijedu nisu održavale svoje izvještajne sjednice, a svake četvrte godine i izborne. Godina koja je pred nama trebala bi u svim tijelima vatrogastva donijeti nove ljude, članove koji će u naredne četiri godine upravljati tim humanim udrugama. Važan je to podatak i momenat izbora.

Kako nam epidemiološke mjere nalažu sjednice u klasičnom obliku ne dolaze u obzir. Zanimalo nas je kako će ti izborni procesi završiti, a odgovor smo potražili kod tajnika Vatrogasne zajednice Međimurske županije Nikole Besedića, dipl. inf. sigurnosti.

– Što se tiče samih održavanja izbornih sjednica Skupština u 2021. godini vrijedi za sada pravilo, da tko će ih održavati izbornu sjednicu Skupštine mora poštivati zadane epidemiološke mjere i naputak da se sjednice Skupštine održavaju online ili elektronskim putem – rekao je tajnik te se nadovezao: – Za sada ,do današnjeg datuma, nije bila održana ni jedna sjednica jer se čeka eventualno poboljšanje situacije i smanjivanje mjera od nacionalnog Stožera pa vjerojatno to i većina DVD-a čeka – završio je.

U Vatrogasnu zajednicu Međimurske županije je prema posljednjim podacima bilo učlanjeno 6 319 članova. Djelovali su kroz 85 DVD, 3 DVD u gospodarstvu i JVP Grada Čakovca. Oni su okupljeni u 10 područnih vatrogasnih jedinca gdje dominiraju muški i bilo ih je 3. 404, ženskih 1.011 i 1.904 člana su bili u redovima vatrogasne mladeži.

Na čelu Vatrogasne zajednice Međimurske županije dva mandata je na čelu Mario Medved iz Čakovca kojemu je matično DVD Čakovec-Buzovec-Putjane. Na čelu  međimurskih vatrogasca je od svibnja 2013. godine. Dopredsjednici su Aleksandar Karlovčec iz DVD Štrigova i Andreas Lisjak iz DVD Sveta Marija.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije