MEĐIMURCI - HVALA VAM!

VIDEO I FOTO Međimurski vatrogasci u nedjelju se vratili s Banovine, pomagali u općini Majur

- Po zapovjedi glavnog vatrogasnog zapovjednika vezano uz izvanrednu dislokaciju, u Općinu Majur upućena su ukupno 32 dobrovoljna vatrogasca iz 8 vatrogasnih zajednica na radove sanacije krovišta kuća. Hvala dečki i sretno! Poručio je u petak popodne Mario Medved, predsjednik VZ Međimurske županije.

Na Banovinu su iz VZ Grada Čakovca otputovali pripadnici DVD Čakovec, DVD Mihovljan, DVD Žiškovec i DVD Šenkovec. Iz VZP općina Male Subotica-Belica- Orehovica bili su to vatrogasci iz Male Subotice, Orehovice i DVD Držimurec-Strelec.

VZP općina Dekanovec-Domašinec-Podturen predstavljali su vatrogasci iz  Dekanovca. VZP općina Donja Dubrava, Kotoriba, Donji Vidovec i Sveta Marija zastupali su vatrogasci iz DVD Kotoriba, DVD Donji Mihaljevec i DVD Donja Dubrava. VZP općina Donji Kraljevec-Goričan predstavljali su članovi DVD Donji Pustakovec, a  VZ Grada Mursko Središće-Selnica-Sveti Martin na Muri-Vratišinec vatrogasci DVD Mursko Središće. VZP općine Nedelišće zastupali su članovi DVD Dunjkovec i DVD Slakovec, a VZ Grada Preloga DVD Čukovec.

– Otišli smo u petak vratili se svi jučer u večernjim satima. Nakon podjele u 6 timova vatrogasci su krenuli na svoje zadatke – kaže Nikola Besedić, tajnik VZ Međimurske županije, koji im je po zapovjedi zapovjednika na terenu zapovijedao i nadgledavao rad te i sam bio na krovištu kao uzor da i zapovjednik zna raditi, a ne samo zapovijedati. 

Po njemu, odrađeno je ukupno 39 intervencija na području Općine Majur, a one su bile sanacija krovišta od potresa nakon rušenja dimnjaka, rušenje napuknutih dimnjaka, postavljanje podupora na nosive drvene i betonske grede i slično. Nakon obavljenih svih zadaća koje su bile postavljene pred međimurske vatrogasce u ime Općine Majur veliku zahvalu za sve učinjeno i ukupan angažman na dobrobit mještana toga područja uputila im je načelnica Klementina Karamović. Na kraju je i zapovjednik zahvalio svojim vatrogascima s porukom ako što treba vatrogasci su uvijek spremni pomoći onom kojem je pomoć najpotrebnija. 

Zapovjednik Besedić okupljenima je uputio riječi zahvale na suradnji i poručio kako su vatrogasci ti koji su u svakom trenutku spremni priskočiti u pomoć potrebitima. Na kraju je i zapovjednik zahvalio svojim vatrogascima.

picture

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije