Jeste li znali za ove male trikove?
Špageti, najbolja vrsta tjestenine za mesne umake, jednostavni su
za kuhanje, pa opet ponekad ne ispadnu dobro jer vjerojatno
radite neku od sitnih pogrešaka, a da niste toga ni svjesni.
Pratite ovih nekoliko koraka tijekom kuhanja i uvijek će,
garantirano, ispasti savršeno.
Koristite se dovoljno velikim loncem
Mnogi već griješe na ovom dijelu, pa uzmu premali lonac za
kuhanje ove dugačke tjestenine koja treba dosta prostora kako bi
se ravnomjerno skuhala.
Posolite vodu u kojoj kuhate
Ali ne pretjerujte! Ovaj korak je bitan, ali imajte mjeru.
Tjestenina ne bi trebala biti previše slana kad se spoji s
umakom koji ste prethodno već začinili, prenosi The
Daily Meal.
Nemojte lomiti špagete
Ovaj korak neće napraviti neku drastičnu promjenu, ali poanta je
kuhati špagete savršeno, kako to rade profesionalni kuhari, zar
ne? Nemojte ih onda trgati napola.
Nemojte ih prekuhati
Svako pakiranje tjestenine ima oznaku s vremenom koje je
potrebno da se tjestenina skuha – al dente. Ponekad,
ovisno i o štednjaku na kojem radite, te minute nisu točne, pa je
najbolje da tjesteninu probate minutu do dvije prije nego što
istekne vrijeme napisano na pakiranju. Ako je još uvijek samo
malo tvrda, isključite vatru i ostavite je u vodi minutu do dvije
te procijedite.
Masnoću dodajete zadnju
Zadnji korak, baš prije nego što je tjestenina spremna za
posluživanje, dodajte masnoću. Žlicu ili dvije maslaca, par kapi
maslinovog ulja i šaka parmezana – možete staviti sve ili
samo one sastojke koje preferirate.