DRUGI TIM JE VEĆ U PRIPRAVNOSTI

FOTO Naši heroji u akciji: Međimurski vatrogasci u pogođenim područjima pomažu mještanima i saniraju štetu

Međimurski vatrogasci u pogođenim područjima oko Siska saniraju štetu na veliko, a druga grupa je već u pripravnosti i mogla bi biti upućena tamo već sutra

Vatrogasne snage raspoređene na područje Sisačko-moslavačke županije su tijekom dana 30. prosinca 2020. aktivno radile na uklanjanju dimovodnih kanala, sanaciji krovišta, uklanjanju crijepova, osiguravanju ruševnih mjesta te na provedbi ostalih zadaća u svrhu spašavanja i zaštite ljudskih života, izvijestili su iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Na teren su tako poslane i snage iz Međimurske županije.

Temeljem zapovijedi Glavnog vatrogasnog zapovjednika RH Slavka Tucakovića, profesionalni pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Čakovec i cisterna s vodom jučer su otišli na pogođena područja, a njihova baza je u JVP Grada Siska. 

– Njihova domena posla je sanacija krovišta, raskrčivanje prometnica, otklanjanje građevinskog materijala te prijevoz pitke vode. Voditelj prvog tima je Leon Krištofić, a svi ostali vatrogasci u Međimurju su i dalje u pripravnosti te će, prema potrebi i zapovijedima nadležnih, otići na teren čim budu pozvani, rekao nam je Mladen Kanižaj, zapovjednik međimurskih vatrogasaca.

Druga grupa bi, prema njegovim riječima, mogla na pogođena područja biti poslana sutra, u petak. 

U nastavku donosimo fotografije naših vatrogasaca u akciji na pogođenim područjima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije