Vrhunski prosušeno: Vinarija Štampar upisala iznimnu izbornu berbu

Vrhunski prosušeno: Vinarija Štampar upisala iznimnu izbornu berbu

Topla i sunčana srijeda 18. siječnja 2012. se u kronike iz vinarije Štampar upisuje kao iznimno rijedak dan idealnih uvjeta za izbornu berbu prosušenih bobica.

Znalački ostavljeni trsovi Pušipela u dane normalnih berbi još u rujnu i listopadu minule godine, zorili su i ulazili u kulminaciju kvalitete u sve dane blagdana i svagdana čudne zime pod nebom Sv. Urbana i Krpeca.

U naglašeno prijateljskom raspoloženju, potaknuti vedrinom dana i čak 4 stupnja u plusu, a osobito štrihanim kupicama POL-POL stimulansa, puce i dečki iz beračke reprezentacije Štampar “pregazili” su blago inklinirane gorice, napunili sudove i ubrano prepustili meštrima podruma.

Takve su berbe rijetko iskustvo, a vrhunski karmelizirana bobica u ustima egzota koja se ne kupuje u marketima svaki dan po 6 kuna. 182 eksla u sladoru mošta, 24 satna maceracija i pravilni postupci u podrumskom njegovanju vina već sada jamče novo prvorazredno vino vinarije Štampar.

Berba 2011. je godina koja će se zbog izuzetne kvalitete grožđa posebnim slovima i brojkama pohraniti u povijest svih vinarija Međimurja.

Plodove berbe 2011. će kušaći, vinopije, slučajnici, veliki magovi vina, a osobito mi svi obični, dnevni uživaoci vina s posebnim respektom i znatiželjom dočekati u svojoj čaši pri prvim degustiranjima.

Vino je velika enigma i sjajno ljudsko djelo koje spaja ljude i zove na okupljanje. Osobito sada, svega dan – dva prije dana Sv. Vinka, a vrijedi i svaki dan i noć u godini koju živimo.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije