Završio projekt “Partnerstvo na djelu”, osposobljeno 32 radnika

U Toplicama Sveti Martin održana je u četvrtak završna konferencija projekta “Partnerstvo na djelu”, koji je započeo 27. siječnja prošle godine, a završava 26. siječnja 2012.

Vrijednost projekta je 94.968 eura, uz sufinanciranje Europske komisije u iznosu od 79.956 eura. Hrvatski zavod za zapošljavanje razvio je tzv. grant shemu “Lokalna partnerstva za zapošljavanje” u okviru Operativnog programa za razvoj ljudskih potencijala financiranog iz programa IPA, vrijednog 2,6 milijuna eura.

Cilj je smanjenje nezaposlenosti i opasnosti od nove nezaposlenosti na lokalnoj i regionalnoj razini. Ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava dobilo je 26 najuspješnijih prijavitelja na natječaj, među kojima je i “Partnerstvo na djelu” partnera iz Međimurske županije. Ciljne skupine bile su dugotrajno nezaposlene osobe i neaktivne osobe, radnici u opasnosti da ostanu bez posla te mali i srednji poduzetnici.

Kroz projekt osposobljene su 32 osobe za rukovatelje CNC strojem, usavršavanje za AutoCAD, rukovatelje viličarom i šivače.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije