ZA SADA NEMA PREVELIKIH GUŽVI

FOTO Krenuli punktovi i u Međimurju, policija kontrolira propusnice: ‘Na vrijeme pripremite dokumente’

Najčešći punktovi su upravo ceste 'žile kucavice' koje vode do drugih županija

Od ponoći su stupile na snagu propusnice bez kojih građani ne mogu napustiti svoje mjesto prebivališta. Ista mjera određena je i u prvom valu pandemije na proljeće, no izgleda da je tada bilo puno lakše doći do propusnice. 

U Policijskoj upravi međimurskoj provjerili smo jutros kakvo je stanje na punktovima za prelazak i izlazak iz županije. PU međimurska s policijskim službenicima iz susjednih županija kontrolira propusnice na pravcima državne ceste u druge županije. 

Najčešći punktovi su upravo ceste ‘žile kucavice’ koje vode do drugih županija (npr. varaždinski most, ulasci i izlasci s autoceste, cesta prema Donjoj Dubravi i Koprivničko-križevačkoj županiji…).

– Molimo sve građane koji prelaze županiju da sa sobom imaju svu potrebnu dokumentaciju kako ne bi dolazilo do zastoja i kako bismo ih propustili što brže. Najveći problem na punktovima je kada ljudi dođu bez sve potrebne dokumentacije, naglašavaju u PU međimurskoj.

Od ponoći do 7:00 sati ujutro međimurska je policija zatekla 12 osoba bez propusnice. Također, budući da je kontrola propusnica krenula tek ove noći, za sada nema prevelikih gužvi i čepova na cestama. Pojačan promet se očekuje u ‘špicama’ kada se dolazi i odlazi s posla.

Također, u međimurskoj policiji su nam rekli kako dobivaju puno upita građana oko brisanja, odnosno uklanjanje mjere samoizolacije iz informatičkog sustava te mole za strpljenje:

– Molimo sve građane da budu strpljivi, imamo puno zahtjeva i treba određeno vrijeme da bi osoba bila izbrisana iz sustava, kažu u međimurskoj policiji.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije