Iza Fight Cluba Kovačić najuspješnija sezona u povijesti kluba

48 “odrađenih” borbi, osvojene dvije titule svjetskog prvaka, četiri titule svjetskog viceprvaka, jedna balkanska titula, titula europskog juniorskog prvaka, tri brončane medalje na Europskom prvenstvu te dvije medalje na Europskom kupu… Rezime je to prošlogodišnje sezone Fight Cluba Kovačić, kojem je 2011. godina po ostvarenim rezultatima bila najuspješnija godina u povijesti kluba.

Siniša Kovačić osvojio je titulu prvaka svijeta u K-1 u Zurichu, te titulu prvaka svijeta u kickboxingu u Varaždinu. Mario Agatić osvojio je titulu viceprvaka svijeta u Mazanu na turniru 4 najbolja borca svijeta gdje je u prvom meču pobijedio aktualnog prvaka svijeta u kickboxingu Dima Melera, da bi u finalu izgubio zbog ozljede u prethodnom meču. Jurica Škoranec osvojio je titulu juniorskog prvaka Europe u K-1 u najjačoj kickboxing federaciji WKN.

Robert Varošanec nastupio je na turniru “Fight code” i njegov nastup uživo je prenosilo 29 TV postaja. Članovi Fight Cluba Kovačić borili su se protekle godine diljem Europe – u Keckemetu, Zurichu, Heidelbergu, Debrecenu, Bratislavi, Gyomandoru, Mazanu, Marseillu, Zielonoj gori, Monte Carlu i Baselu.

Članovi Fight Cluba Kovačić nalaze se na rang ljestvicama tri najcjenjenije kickboxing profesionalne federacije :WKN,WPKC i WKF. Siniša Kovačić je svjetski prvak u sve tri federacije, Agatić je na 4. mjestu u WKF-u, u WPKC-u je europski prvak, a u WKN-u je na drugom mjestu. Kvalitetan rad u klubu prepoznali su i svjetski čelnici, pa je jedan od trenera u klubu, Hrvoje Kišasondi izabran za WPKC balkanskog predsjednika i WKF predsjednika za Hrvatsku, dok je Siniša Kovačić predsjednik WKN-a za Hrvatsku i vlasnik prava za Biggers Better Hrvatska.

Fight Club Kovačić protekle je godine organizirao i tri velika događanja u Varaždinu i Čakovcu. U veljači je u Čakovcu održana borba između predstavnika Hrvatske i Mađarske, u svibnju je u Areni Varaždin održan meč za svjetsku WKN titulu, a u prosincu je u Areni Varaždin održan veliki borilački spektakl – Biggers Better kojeg je uživo prenosila TV postaja Eurosport, koja svoj program emitira u 59 zemalja diljem svijeta. Na Biggers Betteru nastupio je i Vanja Kostel, član Fight Cluba Kovačić. Na tom je spektaklu bila nazočna “krema” borilačkog sporta u svijetu:glavni urednik Eurosporta, najbolji svjetski boksački trener Don Turner, predsjednik WKN federacije i mnogi drugi, istaknuo je Siniša Kovačić.

Ove godine Fight Clubu Kovačić povjerena je organizacija Svjetskog amaterskog prvenstva u kickboxingu WKF koje će biti održano od 16. do 21. srpnja u Varaždinu. Dosad su svoj dolazak potvrdili borci iz 62 zemlje, a na natjecanju se očekuje preko 1500 natjecatelja.

Prije samog tog Svjetskog prvenstva organizirat ćemo još jedno veliko profesionalno kickboxing natjecanje, a za kraj godine pripremamo ponovno iznenađenje – još jedan veliki spektakl, najavio je Kovačić.

Fight Club Kovačić počeo je s radom 2004. godine u Varaždinu, 2008. godine klub seli u Sračinec, 2010. godine otvara se podružnica u Čakovcu, a prošle godine glavni centar u Varaždinu. Danas Fight Club Kovačić Varaždin ima svoje dvije podružnice: Kickboxing klub “300” Čakovec i Pit bull gym Sračinec. Klubove vode treneri Hrvoje Kišasondi i Siniša Kovačić te voditelji Mario Agatić, Robert Varošanec i Jurica Škoranec.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije