LJEPOTA I DOBROTA SU U MALIM STVARIMA

SVOJIH RUKU DJELO Zajedništvom obitelji Tomašić u Pribislavcu niknulo Božićno selo

Nakon 3 tjedna obiteljskog druženja i marljivih ruku rezultat je velebno Božićno selo smješteno u Ulici braće Radića 23 u Pribislavcu. Novo selo u kući iz 1864. godine napravila je složna ekipa: Lovro (8), Franka (5), Lea (35) i Zoran (37) Tomašić.

Svojih ruku djelo nazvali su Božićno selo u kojem se “život odvija” već gotovo tjedan dana. Vrijedni Tomašići su tome vični, imaju iza sebe iskustva jer su već ranije izradili jedno takvo zdanje koje su prije 2 godine darovali Dječjem vrtiću Vesela Loptica Prelog u kojem kao odgajateljica radi supruga i majka Lea. I Zoran radi u Prelogu kao profesor u tamošnjoj Srednjoj školi.

– Da postanemo graditelji i kreativci  ideja je supruge Lee da u ovo vrijeme provodimo što kvalitetnije obiteljsko druženje. Ove je godine bila ideja složiti uz obiteljsko druženje nešto manje, ali je na kraju je sve ispalo malo veće nego je bilo planirano…. – kazao je Zoran koji se bio glavni graditelj, što znači da je većinu poslova odrađivao on, dok du ostali davali prijedloge prema dječjoj Bibliji kako bi izgledale kućice i selo.

– Ja sam rezao stiropor, djeca lijepila, supruga premazivala ljepilom i bojom – dodao je majstor. Za sve to je trebalo između 900 i 1000 elemenata. Djeca su bila ta koja su iz minute u minutu dodavala nove detalje – pojasnio je Zoran. Rekao je kako su jaslice  izrađene od stiropora  raznih debljina i malo pur pjene, zatim su plamenikom dorađivane da se dobije bolji efekt kamena, te je slijedilo premazivanje fleksibilnim ljepilom za pločice, naravno opet uz druženje i pokoju čašicu kuhanog vina i  vruće čokolade.

– Tada je krenulo završno ukrašavanje, bojanje, dorada kamenčićima i drvenim detaljima. Sve uz veselje, pjesmu božićnih pjesama u pozadini i obiteljski smijeh – kazao je “šef” ponosnih graditelja.

Kada vidimo ovaj velebni uradak, što je bilo najzahtjevnije?

– Najzahtjevnije je bilo osmisliti cijeli prostor gdje bi što stajalo, a da bude lijepa cjelina. I to smo napravili pa smo selo smjestili u dnevnoj sobi između božićne jelke i kućnog kamina, a dimenzije je 120×60 centimetara – pojasnio je Zoran.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije