Buljan: Za balet Uspavana ljepotica prvi puta formiramo led u Areni Varaždin

Arena Varaždin godinu započinje – pravim i to svjetskim spektaklom. U nedjelju, 22. siječnja u Areni će gostovati St. Petersburg državni balet na ledu s jednim od najljepših djela klasične baletne literature – baletom Uspavana ljepotica, Petra Iljiča Čajkovskog.

Najavio je to upravitelj dvorane Neven Buljan na prijepodnevnoj konferenciji za novinare održanoj u Spa Golfer Hotelu u Svetom Martinu, dodavši da će to biti prvi put da ovaj svjetski poznati ruski balet na ledu s ovim baletnim spektaklom gostuje u Hrvatskoj.

Ovo je nešto novo u Hrvatskoj. Imali su doduše jedan nastup u Zagrebu u Ciboni, koji je bio rasprodan, ali nastupili su tada s Labuđim jezerom. Mislim da će Uspavana ljepotica biti interesantnija od Labuđeg jezera i veselim se da ćemo godinu započeti s jednim ovakvim vrhunskim događaje, rekao je Buljan.

St. Petersburg državni balet na ledu jedan je od bisera Rusije osnovan 1967. godine. Ova baletna skupina nudi pravi klasični balet s klasičnim baletnim kostimima koji se izvodi na specijalnom klizalištu.

Članovi baleta kombinacijom umjetničkog klizanja i klasičnog ruskog baleta osvajaju publiku diljem svijeta, a dosad su imali više od 7 tisuća nastupa na rasprodanim najprestižnijim pozornicama diljem svijeta. Sada se napokon pružila prilika da ih ugosti i Varaždin, rekao je Buljan dodavši da je – s obzirom da će se trebati raditi led u dvorani – riječ o tehnički jako zahtjevnom projektu:

Ovo je jedan novi izazov s tehničke strane. Dosad nismo imali priliku formirati led u dvorani, ovo je jedna vrta montažnog leda. Radi se o pravom ledu koji se ne radi na parteru, odnosno na parketu, nego na pozornici, na određenoj visini, tako da publika može dobro vidjeti. Bit će to veliki izazov, ali siguran sam da ćemo ga kao i sve dosada –uspješno riješiti, zaključio je Buljan.

Baletni spektakl 22. siječnja u Areni Varaždin počinje u 19 sati, a ulaznice se po cijeni od 150 do 250 kuna koliko koštaju VIP ulaznice mogu – između ostaloga – u sustavu Eventima, te na sljedećim prodajnim mjestima:

VARAŽDIN: Caffe bar Time out, Koncertni ured, Rock Art Caffe i Caffe bar Barfly
ČAKOVEC: Caffe bar Arcus, Radio 1 i Mura Travel
PALOVEC: Domino bar

Organizatori iznenadili obitelj balerine iz Čakovca Tine Hatlak pozvavši ih na koncert

Organizatori baletnog nastupa u Areni Varaždin pripremili su iznenađenje kojoj se nije nadal ni Tina ni njezina obitelj. Uvidjevši da u Međimurju stasa balerina koja se školuje u Rusiji, organizatori su učinili lijepu gestu pozvavši na koncert nju i cijelu njezinu obitelj. Tina je optutovala natrag na akademiju Bolšoj u Moskvu te nje neće biti na ovom spektaklu, ali zato će svakako ovaj baletno-klizački spektakl doći obitelj Hatlak.

Tini želimo da u Rusiji ostvari svoj životni san, a njezinoj obitelji da uživa u Uspavanoj ljepotici u Areni Varaždin – rekli su za kraj organizatori.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije