Tko obožava sarmu?
Kupus je jedan od najvažnijih dijelova sarme. Nije svaki kupus za
sarmu. Odaberite svježi koji ćete sami ukiseliti, imat će poseban
okus. Ako za to nemate mogućnosti, kupite radije na tržnici
domaći nego onaj vakuumirani.
Naravno, važno je i meso! Neki kuhari kažu da se treba koristiti
samo svinjetina, a drugi će preporučiti mješavinu svinjetine i
junetine. Bilo bi dobro izmiješati dijelove svinjske plećke i
vrata.
U loncu treba biti i malo dimljenog mesa koji će mesu dati okus i
aromu. Ne zaboravite sarmu krčkati na slaboj vatri dva do tri
sata, tako će biti najbolja! Rižu nije potrebno kuhati nego je
samo nekoliko minuta potopiti u vodu. Sarmu u lonac treba slagati
okomito, a ne vodoravno. Lakše ćete je vaditi kad bude skuhana, a
tako se sarma neće odmotavati ni okretati.