Uređenje Doma lovaca dvostruko skuplje od prve procjene

Međimurski lovci pamtit će 2011. godinu i  po završetku adaptacije Doma lovaca Međimurja u Čakovcu. Odluka o adaptaciji donijeta je 2010. godine, kad su prve procjene govorile da će za radove biti dovoljno 300.000 kuna, no pokazalo se da je zahvat bio obimniji i gotovo dvostruko skuplji.

– Započevši s radovima, uvidjelo se  da je razdoblje od 50 godina, kad je dom izgrađen, učinilo svoje. Uz to, pojavile su se i potrebe za izvođenjem drugih radova koje je bilo neophodno izvesti da bi se adaptacija objekta kvalitetno privela kraju. Na adaptaciju doma utrošeno je 560.000 kuna od strane  Lovačkog saveza Međimurske županije i oko 600.000 kuna od strane najmoprimca.

Osim planiranih radova trebalo je zakupiti snagu za električnu energiju, izvesti radove u skladu sa minimalnim tehničkim uvjetima za rad ugostiteljskog objekta, obnoviti vanjsku fasadu doma, urediti parkiralište i nabaviti kontejner za skladište.

Obnovljene su na novo dvije prostorije saveza i hodnik. Tu također treba dodati i neplanirane  radove koji su se pojavili kod same adaptacije. Sve to uzrok je za prekoračenje visine planirane investicije – kazao je predsjednik LS-a Ljubimir Grgec.

Investicija je pokrivena s 400.000 kuna kredita Hrvatskog lovačkog saveza, 100.000 kuna uplatila su lovačka društva, a 60.000 namaknuto je iz redovne djelatnosti saveza. Po završetaku radova Dom lovaca Međimurja  iznajmljen je tvrtki “Malo selo” vlasnika Marijana
Martinjaša na rok od 15 godina.

– To se za sada pokazalo dobarim potezom jer su u dom vraćeni sadržaji koji oplemenjuju ove lovačke prostore – zaključio je Grgec.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije