DOBILI I ZAŠTITNE MASKE

STIGLA BIJELA TEHNIKA Vlada pomaže Romima u međimurskim naseljima

Isporučene su perilice, štednjaci na drva, frižideri, a očekuje se da će neki dobiti i kuhinje

Ovih je dana socijalno ugroženim obiteljima u romskom naselju Pribislavec, u sklopu Programa za stambeno zbrinjavanje i poboljšanje uvjeta življenja pripadnika romske nacionalne manjine Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje i Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske, isporučeno 28 perilica rublja, 7 štednjaka na drva i 2 frižidera, a očekuje se da će neki dobiti i kuhinje.

U sličnoj akciji prošle je godine bijelu tehniku dobilo 360 romskih obitelji u Međimurju, odnosno 888 romskih obitelji iz cijele zemlje. Iz objave saborskog zastupnika Veljka Kajtazija vidljivo je da su na terenu bili njegovi međimurski suradnici Matijaš Oršuš i Elvis Kralj, a cijelu je akciju podržao Savez Roma u RH “Kali Sara”. 

Sveprisutni Kajtazi na društvenim je mrežama izvijestio da je nedavno ugrađena i zaštitna ograda oko višenamjenskog sportskog igrališta u Kuršancu na zahtjev mještana uz podršku Saveza Roma u Republici Hrvatskoj “KALI SARA” i Grada Čakovca, dok su u romskom naselju u Paragu prvi strujni priključci financirani

Ugovorom o financiranju programa priključivanja na elektroenergetsku mrežu kućanstava u romskim naseljima u okviru Operativnog programa Vlade Republike Hrvatske za romsku nacionalnu manjinu 2017. – 2020. Naposlijetku, organizirana je i podjela zaštitnih maski u Paragu, dok su koordinatori Saveza Roma u Republici Hrvatskoj “Kali Sara” takvu akciju proveli diljem zemlje s ciljem borbe protiv širenja korona virusa u romskim naseljima.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije