ZA POMOĆ DJECI SA SINDROMOM DOWN

USKORO DOSTUPAN Jubilarni peti kalendar Velike i male zvijezde bit će ‘the best of’ svih prethodnih izdanja!

Udruga za sindrom Down Međimurske županije uz pomoć volontera od 2013. provodi humanitarni projekt u sklopu kojeg svake druge godine izdaje kalendar kako bi prikupila prijeko potrebna sredstva za rehabilitaciju i terapije za pravilan rast i razvoj svoje djece

Iako je epidemiološka situacija vezana uz Covid-19 pomutila planove tradicionalnog okupljanja i fotografiranja medijski poznatih lica i mališana za 5. izdanje kalendara ‘Velike i male zvijezde’, volonteri su se pobrinuli da ovaj humanitarni projekt bude proveden i ove godine. Jubilarno peto izdanje kalendara upravo će iz tog razloga zaživjeti u ‘The best of’ izvedbi!

Podsjetimo, kalendar je osmišljen tako da svaki mjesec ima svoju posebnu priču koju čine mališani sa sindromom Down i medijski poznate ličnosti. Dosad se snimanju pridružilo više od 50 zvijezda. Kako nam govori koautor i fotograf Vjeran Žganec Rogulja, kalendar za 2021. godinu sadržavat će fotografije svih lica koji su u proteklim izdanjima dali svoje srce, vrijeme i ljubav za pomoć Udruzi.

– S obzirom na to da smo zbog novonastale situacije, nažalost, morali otkazati tradicionalno fotografiranje, odlučili smo napraviti ‘The best of’ izdanje. Tu smo došli do problema, jer sve zvijezde koje su nam ikad pomogle nama su ‘best of’. Svi su oni bezrezervno dali svoje srce za pomoć djeci, stoga će svaki mjesec ovog izdanja umjesto po jednu fotografiju sadržavati sve fotografije koje su se prijašnjih godina pojavile u tom mjesecu – ispričao je.

Peti po redu kalendar trenutno je u fazi tiska, a uskoro će biti dostupan i za kupnju. Prikupljena sredstva od prodaje izričito su namijenjena za rehabilitaciju i terapije koje su djeci sa sindromom Down potrebne za rast i razvoj, a uključuju plivanje, jahanje, rad s defektologom, logopedske vježbe, fizioterapije i ostalo.
– Zahvaljujemo svima koji su nas ovih godina podržali u provođenju projekta i kupnjom kalendara pružili pomoć djeci. Znamo da situacija nije idealna, ali pozivamo one koji su u mogućnosti da se i ove godine pridruže u stvaranju bolje budućnosti za mališane – poručuju organizatori ove hvalevrijedne humanitarne akcije.

Sve detalje o prodaji uskoro donosimo na našem internet portalu, stoga nas pratite kako bi mogli dati svoj doprinos!

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije