NK 'DRAVA' DONJI MIHALJEVEC

TUŽNA VIJEST Preminula klupska ‘duša’ Franjo Horvat – Frenki, imao je veliko i toplo srce

Početkom ovog tjedna je na posljednjem počivalištu u Svetoj Mariji sahranjen Franjo Horvat-Frenki iz Donjeg Mihaljevca "duša" NK "Drava" Donji Mihaljevec.

Imao je 86 godina i bio je najstariji član klub. Epidemiološka situacija je bila prepreka dolaska na posljednji ispraćaj od strane onih koji su ga poznavali, voljeli, poštivali i voljeli. Za Franju će reći kako je bio “duša kluba”, njegov “inventar”, čije je srce za klub kucalo od ranog djetinjstva jer mu se rodna kuća nalazila preko puta nogometnog igrališta i što mu je drugo preostajalo nego biti na travnjaku, družiti se loptom i biti vjeran klubu.

Jedno vrijeme je radio u Austriji, a po povratku kući u ondašnjem GK “Međimurje” što mu je dalo prostora da se cijeli preda klubu. Prepoznali su u klubu tu odanost pa je u dva mandata bio njihov predsjednik, član klupske uprave, 20 godine je bio klupski domar. Kažu kako je u to vrijeme bio danonoćno na igralištu, uništavao svaku suvišnu travku, krtičnjaku…

Svaka klupska radna akcija bila je obilježena njegovim prisustvom. S radošću se družio s igračima svih generacija, a poznavali su ga brojni igrači drugih klubova kao djeda Frenkija ili Frikija. Na zadnjoj utakmici “Drave”, člana 2.ŽNL-Skupina A”, bio je 4. listopada kada su njegovi puleni ugostili “Dravu” iz Kuršanca. Slavili su pobjedu i on s njima. S igračima je u slast pojeo gulaš.

Bio je tužan zbog gašenja aktivnosti u klubu zbog stanja oko korone. NK “Drava” Donji Mihaljevec osnovan je 1947. godine. Bio je tik uz osnivače i ostao posljednji među živućima do početka studenog. Njegov rad je prepoznat na razini Općine Sveta Marija koja ga je u nekoliko navrata nagradila glede njegove aktivnosti, dobitnik je bezbroj mjesnih i klupskih nagrada…

Ivan Klarić Panta, njegov susjed i prijatelj, kaže kako je bio izuzetno aktivan. Svakodnevno je biciklom odlazio po kruh. Znao se zaustaviti kraj njegove kuće, a temu razgovara nije bilo teško odgonetnuti. Kaže kako su ga u mjestu svi voljeli da ga je karakteriziralo veliko i toplo srce i da je bio čovjek “za kruh ga namazati”.
Iza sebe je ostavio suprugu, kći i dvoje unučadi.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije