Mario Moharić: Trenutačni napad na mene je politički motiviran

Mario Moharić: Trenutačni napad na mene je politički motiviran

Neki su već ranije najavili ovakav scenarij kakav je danas medijski realiziran – smatra Moharić. O činidbi skidanja zastupničkog imuniteta smatra da će se on realizirati i ne vidi nikakav problem ni tajnu u tome.

>>> Intervju Mario Moharić: Najodvratnija je laž da sam zaposlio ljubavnicu

Na upit kako odgovara na medijska prozivanja, smatra da je na neka pitanja ranije odgovorio u intervjuu za portal eMedjimurje.hr, u kojem je izjavio da je svjestan da su protiv njega podignute dvije kaznene prijave, i to trenutno dolazi do izražaja ona podignuta od prije otprilike 3 godine koju su podignuli HDZ i nezadovoljni Stjepan Blagus.

Za lokalne izbora 2009. plan HDZ-a bio je da mi se onemogući izlazak na izbore jer sam otpustio njihovog člana i tada pročelnika općinskog upravnog odjela, pa su 2008. godine njihovi vijećnici podnijeli kaznenu prijavu protiv mene na kojoj je bio i potpis spomenutog Blagusa. Taj kompletni spis tada sam predočio županijskom i državnom vodstvu stranke – rekao je Moharić.

Stranka (SDP) je s tom opružnicom upoznata od pred tri godine, tako da tu nema nekvog senzacionalizma kakav se želi predstaviti – kaže Moharić.

Ročište je zakazano za 7. veljače ove godine.

Ne radi se o korupciji ni pogodovanju, nego sam potpisao odluke Općinskog vijeća za koje smatram da će biti pravovaljane – izjavio je Moharić za portal eMedjimurje.

Kaže da ga se politički pokušava oblatiti na najodvratniji način – lažnim podacima o kaznenim prijavama.

Tu se vidi rukopis određene kako interesne, tako i političke skupine, pa smatram da su svi jako zabrinuti mojim novim angažmanom u aktualnom sazivu hrvatskog Sabora – kazao je novi, ali najmlađi međimurski saborski zastupnik iz Kukuriku koalicije Mario Moharić.

Moharića se, kako piše tjednik Međimurske novine, tereti za kazneno djelo protiv službene dužnosti, za koje je predviđena novčana kazna ili kazna do tri godine zatvora. Kaznena prijava odnosi se na njegovu dužnost načelnika u Općini Goričan, u kojoj već dulje od godinu dana traju stranačka prepucavanja. Vladajući vijećnici podnijeli su ostavke, želeći isprovocirati prijevremene izbore, no oporba je došla do ključnog sedmog glasa i nastavila djelovati u Općinskom vijeću. Načelnik Moharić ignorira njihove zahtjeve i odluke jer još čeka pravorijek Ministarstva uprave. Mohariću bi prije suđenja trebalo skinuti imunitet u Hrvatskom saboru. 

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije