Mladen Kranjec: Krv je tekla na sve strane, iz ruke, glave…

Mladen Kranjec: Krv je tekla na sve strane, iz ruke, glave…

U kuhinji dok su u njoj bili i baka i djed i mama i tata, 18-godišnji Dino Kranjec je vadio barut iz velikog broja petardi kako bi napravio veću, improviziranu petardu koju je zamotao selotejpom. Dok je pokušao ugurati fitilj te koristeći čavao i kombinirana kliješta izazvao je detonaciju i napravio je eksploziju.

>>> Ministar zdravlja Rajko Ostojić posjetio u bolnici Dinu Kranjeca

>>> Pribislavec: Uslijed izrade domaće pirotehnike teško stradao Dino Kranjec (18)

Dino je probao napraviti jednu veću petardu od nekoliko manjih da bi to bila jedna jača eksplozija – ispričao je otac Mladen Kranjec za Dnevnik.hr. U eksploziji je lakše ozlijeđena i njegova majka.

Obiteljska kuća u Pribislavcu u kojoj se dogodila tragedija (Marko Jurinec/Pixsell)

Njegove ozljede su strašne, liječnici su mu morali spajati ozlijeđene dijelove prstiju.

Kako je on probušio čavlom taj papir došlo je do iskre i do eksplozije. Krv je tekla na sve strane, iz ruke iz glave iz desne noge – rekao je otac teško ozlijeđenog mladića.

Pacijent je zadobio teške ozljede šake, natkoljenice, oka. To je sanirano, ali tek predstoji daljnji niz operacija kako bi se njegova šaka očuvala i da ima život sa što manje invaliditeta – izjavio je plastični kirurg dr. Zoran Veir iz KBC-a Zagreb.

Prema posljednjim informacijama rekonstrukcija šake je uspjela, Dino je stabilno, no zbog velikih bolova i dalje prima terapiju s analgeticima.

Što sam trebao napraviti, ja sam trebao kao roditelj silom ga prisiliti i uzeti mu tu napravu i petarde i baciti ih nekamo gdje ih ne bi mogao naći – rekao je za Dnevnik.hr mladićev otac Mladen.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije