Na Svjetski dan hrane, 16. listopada 2020., otvoren je šestu godinu zaredom Sajam zimnice i autohtonih proizvoda koji se održava na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu od 16. do 18. listopada 2020. godine
– Bilo nam je veliko nam je zadovoljstvo sudjelovati na ocjenjivanju proizvoda prerade biljnog podrijetla te na dodjeli diploma na 6. Sajmu zimnice i autohtonih proizvoda kamo nas je pozvalo Ministarstvo poljoprivrede RH – rekla nam je Spomenka Sarač iz OPG Sarač Čakovec/Mačkovec.
Kaže kako su na manifestaciji izložili tri proizvoda. – Za sok aronije smo dobili srebrnu diplomu, a za vitaminsku bombu (sok od 6 vrsta voća) priznanje. Pretpostavljam da ga nisu imali s čime uspoređivati, s obzirom na to da je jedinstven kod nas, pa su za takve inovativne proizvode dijelili priznanja – pojasnila nam je Spomenka.
U sklopu ovogodišnjeg Sajma zimnice i autohtonih proizvoda svoje domaće proizvode predstavlja i prodaje oko 100 hrvatskih proizvođača iz cijele Hrvatske i to tijekom petka i subote te u nedjelju do 15 sati.