Pribislavec: Uslijed izrade domaće pirotehnike teško stradao Dino Kranjec (18)

Pribislavec: Uslijed izrade domaće pirotehnike teško stradao Dino Kranjec (18)

U srijedu, 28. prosinca oko 12.30 sati u Ulici Ivana Gundulića u Pribislavcu prilikom izrađivanja eksplozivne naprave, a uslijed eksplozije stradao je 18-godišnji Dino Kranjec. Za sada je policija izdala šturo priopćenje, a uskoro se javljamo sa više informacija.

Ovo je ujedno opomena svima koji se “naoružavaju” bilo petardama, vatrometom ili pirotehničkim sredstvima iz dućana ili pa ih izrađuju kod kuće – da je potreban jak oprez i pažljivo rukovanje. A najbolje bi bilo takve stvari izbjegavati.


Dopuna PU Međimurske (28.12. u 15:32)

U Pribislavcu u Ulici Ivana Gundulića, u kuhinji obiteljske kuće, 28. prosinca oko 12,30 sati mladić rođen 1993. godine izrađivao je improviziranu napravu koristeći barutno punjenje koje je prethodno izvadio iz više komada petardi.

U jednom trenutku koristeći čavao i kombinirana kliješta izazvao je detonaciju pri čemu je zadobio teže tjelesne ozljede. Zbog zadobivenih povreda prevežen je u ŽB Čakovec, a nakon toga zbog težine povreda u Klinički bolnički centar u Dubravi.

U ovom događaju njegova majka zadobila je lakše tjelesne povrede, dok djed i baka koji su također bili u istoj prostoriji, nisu zadobili povrede. Policijska uprava međimurska opetovano upozorava građane na krajnji oprez prilikom korištenja pirotehničkih sredstava. Upozoravamo građane da niti u kom slučaju ne vade barut iz kupljenih pirotehničkih sredstava, te da nikako iz tih barutnih punjenja ne izrađuju improvizirane naprave.

Ova upozorenja Policijska uprava međimurska i ove godine upućivala je žiteljima međimurske županije u okviru akcije “Mir i dobro”. U cilju preventivnog djelovanja u suradnji sa Turističkom zajednicom Općine Nedelišće štampano je i distribuirano oko stotinjak plakata kao i oko tisuću petsto letaka.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije