Operativna akcija “Mir i dobro”: Policija provodi niz preventivnih aktivnosti

Operativna akcija “Mir i dobro”: Policija provodi niz preventivnih aktivnosti

Tijekom održavanja operativne akcije “Mir i dobro”, Policijska uprava međimurska provodit će niz preventivnih aktivnosti. S obzirom da će mnogi građani u slobodnoj prodaji nabavljati petarde, rakete i druga pirotehnička sredstva za zabavu, u cilju prevencije u suradnji s Turističkom zajednicom Općine Nedelišće, štampani su promidžbeni materijali pod geslom “Mir i dobro”.

Štampanim plakatima i letcima građanima se sugeriraju samo zaštitne mjere i daju savjeti kakao na pravilan način uporabljivati pirotehnička sredstva. Također, navedeni su telefonski brojevi važnijih službi u slučaju da se prilikom uporabe dogodi neželjena posljedica. U okviru savjeta navedene su odredbe Zakona o eksplozivnim tvarima koja se odnose na pirotehnička sredstva.

U suradnji sa Vijećima za prevenciju gradova Čakovca, Preloga i Murskog Središća, održati će se info punktovi na kojima će kontakt-policajci dijeliti letke građanima i upozoravati roditelje i djecu na moguće posljedice neoprezne uporabe pirotehničkih sredstva.

Na info punktovima će se također dijeliti preventivne brošure “Zajedno do veće sigurnosti” koje sadrže različite savjete i samo zaštitne mjere građanima kako se ne bi našli u ulozi žrtve određene vrste kažnjivog ponašanja. S obzirom da će u predstojećim blagdanima mnogi građani otići na putovanja, sugerirati će im se da poduzmu samo zaštitne mjere kako ne bi postali žrtve teških krađa ili krađa.

Info punktovi će se održati u:

– Prelogu, 20. prosinca 2011. od 9 do 11 sati,
– Murskom Središću, 22. prosinca 2011. od 10 do 12 sati,
– Čakovcu, 23. prosinca 2011. od 9 do 11 sati.

Sukladno dosadašnjoj praksi dobre suradnje, na info punktovima će se  pridružiti i djelatnici Zavoda za socijalnu skrb u Međimurskoj županiji s preventivnim aktivnostima iz njihove domene rada.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije