ZADOVOLJNI OSTVARENIM

OPĆINA SVETI MARTIN Završeni Dani turizma, broj domaćih gostiju povećan za 72 posto!

- Projekt 'Međimurje daje više' kod nas je položio ispit s čistom 'peticom' jer turisti i dalje dolaze pa smo stoga projekt produžili do kraja listopada - kaže David Novinščak

Jučerašnjim 2. Goričkim trailom koji bio na Klopodromu u Jurovčaku, spuštena je zavjesa na ovogodišnje Dane turizma Općine Sveti Martin na Muri. Ovoj utrci ‘med goricama’ prethodilo je postavljanje klopotca u vinogradu obitelji Radenka Hažića u Jurovčaku.

Pred sam početak 2. goričkog traila porazgovarali smo s Davidom Novinščakom,direktorom Ureda svetomatinske turističke zajednice koji nam je rekao kako je unatoč mnogim restriktivnim mjerama uvedenim zbog pademije COVID-a 19, planirani program u potpunosti ostvaren. I ne samo ostvaren nego i nadmašen u pojedinim događanjima, u prvom redu se to odnosi na Koncert pod nazivom ‘Klasika uz Muru’ s Dominikom Padarićem, zatim Festival suvremene poezije ‘Murakon’ kojeg je predvodio Zlatko Kraljić i ‘Dani vina i jabuke na Vencu’ na čelu s Mladenom Dobranićem.

Novinščak naglašava kako je u ‘Danima turizma’ broj domaćih gostiju i turista povećan za ogromnih 72 posto te da je cijeli program financijski isplativ.

– Projekt Turističke zajednice Međimurske županije ‘Međimurje daje više’ kod nas je položio ispit s čistom ‘peticom’, jer turisti i dalje dolaze, pa smo stoga projekt produžili do kraja listopada, a kanili smo ga okončati 15. kolovoza, pohvaljuje djelo Rudija Grule prvi operativac svetomartinske Turističke zajednice.

Svi ugostitelji i turistički djelatnici dali su maksimalan doprinos

– Mi sami iz Turističke zajednice sami ne bismo mogli sve ovo organizirati, nego smo uživali pomoć naše Općine, svih udruga, društava i klubova s područja Općine, Turističke zajednice Međimurske županije i HTZ-a te naše župe i župnika prečasnog Ivana Hercega – kaže.

– Kao i ranijih godina tako i ljetos iskazali su se baš svi, od djece, mladeži i umirovljenika, preko glazbenika i umjetnika do ugostitelja i iznajmljivača apartmana. Iskazano je veliko zajedništvo i ako ima nešto dobrog od COVID-19 virusa, onda je to što smo svi prepoznali značaj i vrijednost domaćih gostiju i turista te ogromno zajedništvo svih naših žitelja, najvažniji smatra Novinščak.

Sljedeća događanja u turističkom Svetom Martinu na Muri su atletska utrka za lokalne ili domaće natjecatelje 3. listopada te berba grožđa za turiste u vinogradu jednog od dionika ili aktera programa ‘Međimurje daje više’. A onda pak je na vidiku ‘Martinje 2020.’, prepoznatljiv događaj ovog dijela naše domovine.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije