Dodjela uvjerenja u sklopu projekta Radi – sebe izgradi

Dana 27. kolovoza 2020. u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta Čakovec održana je svečanost dodjele uvjerenja o osposobljenosti za poslove šivača kožne galanterije

Osposobljavanje za poslove šivača kožne galanterije provedeno je u okviru projekta RADI – SEBE IZGRADI koji je financiran iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. iz Europskog socijalnog fonda.

Osposobljavanje je provelo Pučko otvoreno učilište Čakovec i to za tri nezaposlene osobe s invaliditetom.  Osposobljavanje je započelo 17. lipnja 2020. godine, a završilo završnim ispitom koji je održan 13. kolovoza 2020. godine. Osposobljavanje se sastojalo od teorijskog djela u obliku predavanja u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta Čakovec te praktičnog djela koji se održao u društvenom poduzeću Naš izvor.

Poduzeće “Naš izvor” bavi se poslovima izrade kožnih proizvoda, koji se izrađuju od otpadaka kože, a koje izrađuju osobe s invaliditetom. U poduzeću se izrađuju privjesci za ključeve, etuii za mobitele i tablete, torbice, remeni i drugih kožni proizvoda te višekratne maskice. Ovakva vrsta osposobljavanja važna je aktivnost kako bi se ojačala konkurentnost osoba s invaliditetom na tržištu rada za zanimanja koja su tražena na području Međimurske županije.

Uvjerenja o osposobljenosti uručio je ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta, Mario Zamuda, uz prigodne riječi zahvale Društvu osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije i pohvale prisutnima. Polaznicima osposobljavanja čestitali su i voditeljica projekta Natalija Mihoci te koordinator aktivnosti na projektu Denis Frančešević.

Preporučeno
Najnovije