VANJSKO I UNUTARNJE UREĐENJE

OPĆINA SVETA MARIJA Stvoreni uvjeti za normalni boravak u Domu kulture

Projekt "Vanjsko i unutarnje opremanje Doma kulture sufinancira se sredstvima EU iz Podmjere 19.2. "Provedba operacije unutar CLLD strategije" u okviru Mjere 19 "LEADER-CLLD", LAG Mura-Drava

Načelnica Općine Sveta Marija Đurđica Slamek je na posljednjoj sjednici OV-a Sveta Marija obavijestila vijećnike kako je udio sufinanciranja 90% EU i 10% RH, a najveća vrijednost sufinanciranja je 300.000 kuna. 

– Projekt obuhvaća rekonstrukciju vanjske i unutarnje rasvjete, termotehničke instalacije (hlađenje) i ozvučenje- istaknula je i dodala: – No, kako je postojala potreba da se izvedu još neki radovi koje projekt financijski ne pokriva odlučili smo i njih realizirati kako bi Dom kulture bio u potpunosti obnovljen.

Stoga smo postavili žaluzine na prozore kako bi se smanjilo zagrijavanje sale, brušen je parket u sali i na pozornici te su izvedeni soboslikarski radovi. Još je potrebno postaviti novo stepenište koje vodi na pozornicu i nakon toga bi sve bilo realizirano. Vrijednost dodatnih radova je cca 80.000 kuna – rekla je. Pritom je izrazila žaljenje što ove godine nije održana svečana sjednica OV na kojoj bi “promovirali” klima uređaj u dvorani, a čiji je nedostatak bio jedna od najvećih boljki.

Još pamtimo svečanu sjednicu OV iz 2019. godine i nesnosnu sparinu i ljubaznost domaćina koji su svakom nazočnom, za bar kakvo-takvo hlađenje, darovali lepezu s motivom Svetomarske čipke, a što su neki komentirali kako ovakav “klima uređaj” može biti dvostruko svrsi shodan.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije