TRAGOM VAŠIH PITANJA/FOTO KRITIKA

ČIŠĆENJE AMBROZIJE Darko Dania: ‘Nemarne vlasnike opominjemo i kažnjavamo te organiziramo košnju zapuštenih površina’

Ambrozija iza groblja u Nedelišću

Sezona je ambrozije koja kod mnogih izaziva snažne alergije. Jednako tako ni slika površina obraslih tom biljku nije ugodna za oko, pa se u ovo doba uvijek postavlja pitanje odgovornosti za njezino čišćenje i uništavanje.

Tim tragom išao je i naš čitatelj koji je u srijedu snimio nekoliko fotografija površina zaraslih ambrozijom iza mjesnog groblja u Nedelišću. Podsjetio je kako bi brigu o tome da se ambrozija pravovremeno čisti i uništava na temelju zakona trebale voditi općinske komunalne službe. Zbog toga postavlja pitanje odgovornosti za ovakvu situaciju.

U razgovoru s načelnikom Općine Nedelišće Darkom Daniom doznali smo da njihova komunalna služba redovito obilazi sva naselja i zelene površine, pri čemu treba voditi računa da općina, sukladno mogućnostima, ima zaposlenog tek jednog komunalnog redara koji pokriva površinu od čak 62 kvadratna kilometra. Unatoč tome stalnim boravkom na terenu nastoje se u što kraćem roku utvrditi ovakve situacije te, sukladno

Zakonu o komunalnom gospodarstvu, upozoriti ili kazniti vlasnici koji na odgovarajući način ne brinu o tim površinama. Prema načelnikovim riječima dosada je izdano dosta opomena i kazni nemarnim vlasnicima umjesto kojih, nakon opomene i kazne, općina organizira košnju zapuštene površine i troškove te usluge naplaćuje vlasniku.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije