HUMANITARNO RIBIČKO NATJECANJE

RIBIČI ZA EMILY Dvomjesečna djevojčica iz Palinovca treba pomoć, međimurski ribiči pokazali veliko srce!

Međimurski ribiči pokazali su veliko srce i organizirali humanitarno natjecanje kako bi pomogli obitelji male Emily koja ima niz problema s dislokacijom organa

U nedjelju, 30. kolovoza na ribnjaku u Palinovcu, SRD Šaran Palinovec organizira humanitarno natjecanje u lovu ribe udicom na plovak. Ova hvalevrijedna akcija došla je spontano uz dogovor ribolovaca okupljenih oko tog ribolovnog društva, kako bi barem malo pomogli obitelji malene Emily iz Palinovca.

Emily je rođena 26. lipnja te je nažalost svoje prve mjesece života provela u Županijskoj bolnici Čakovec i Klinici Rebro u Zagrebu. Ima niz problema sa dislokacijom unutarnjih organa te je do sada obavljena komplicirana operacija na Rebru. Prije koji dan konačno je došla u toplinu svog doma, ali bitka za život još nije dobivena i čeka ju još niz borbi. Sljedeća operacija, transplantacija jetre, predviđena je kada će Emily imati osam kilograma, a do tada za nju i njezine roditelje traje bitka s vremenom.

Uvidjevši kako je im zaista potrebna pomoć lokalne zajednice, kako financijska, tako i psihološka, SRD Šaran odlučio se na ovaj potez. U svega jedan dan sva ribolovna mjesta su popunjena (25), kotizacije nema, već će se skupljati dobrovoljni prilog u ribičkom domu. Ovu akciju prepoznala je i ribolovna trgovina Matchfishing.hr, koja će vrijednim nagradama nagraditi natjecatelje za prva tri mjesta.

Natjecanje započinje prijavama do sedam sati, a vrijedi spomenuti kako su se na istu odazvali ribolovci s područja cijelog Međimurja. Natjecanje će biti u skladu sa svim propisima stožera civilne zaštite, poštivajući sve mjere za COVID-19.

Vidimo se u Palinovcu, u nedjelju, 30.kolovoza – poručuju organizatori.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije