UZ MEĐUNARODNI DAN PASA

KUĆNOM LJUBIMCU UZ NJEGOV DAN Coco je dobila poseban dar – ‘lojtricu’ za ulazak u automobil

Na Međunarodni dan pasa mnogi su barem nekom malom gestom dali do znanja svojim ljubimcima da su im oni uistinu najbolji prijatelji

Jučer, 26. kolovoza, obilježen je Međunarodni dan pasa. Istinski vlasnici, njihovi prijatelji, bar su nekom malom gestom svom ljubimcu dali do znanja da su im toga dana oni nešto više. Čovjekov najbolji prijatelj, prva životinja koju je ljudska rasa pripitomila, svakako zaslužuje svoj dan.

U obitelji Plačko iz kotoripske Ulice Zelengaj to je bio poseban dan. Njihov ljubimac engleski buldog Coco toga je dana dobio zaista poseban dar, sigurno kao nijedan pas na svijetu. U želji da mu vlasnici Paulina, Zoran i Ciara olakšaju neke životne i gotovo svakodnevne radnje oni su mu darovali, kako Paulina kaže, ‘lojtricu’ za ulazak u automobil.

– To su ustvari male drvene stepenice koje su prijatelji moga supruga napravili za našu Coco – ispričala nam je Zoranova supruga Paulina i dodala: – Kupili smo malo povišeno vozilo pa nije mogla ući na stražnje sjedalo, trebali smo je dizati. Baš je teška jer je malo ‘kilice’ muče.

Zbog tih je ‘kilica’ od milja zovu Sarmica koja se toga dana posebno ‘smijala’. Ostavili su joj otvorena automobilska vrata. Znajući kako su otvorena za nju, a da su za nju i stepenice, jučer se dobrano namučila u novoj igri. Kako je ulaženje i izlaženje  svladala, njihov prijatelj Dragutin Pintarić, zvan Dragec Vragec, je scenu prokomentirao riječima ‘pa po lojtrici gor, pa bez lojtrice dol’.

Ideju za obilježavanje dana pasa dala je još 2004. godine aktivistkinja Colleen Paige koja je htjela skrenuti pažnju na brigu o psima, kao našim najvjernijim prijateljima i izuzetno dragocjenim životinjama.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije