TRGOVANJE LJUDIMA

POLICIJA U PARAGU Upoznali mještane s jednim od najgorih zločina našeg modernog doba

Trgovanje ljudima jedan je od najvećih međunarodnih problema i rastućih fenomena.

Jučer, 25. kolovoza 2020. godine u ranim poslijepodnevnim satima u Paragu policijski službenici Policijske postaje Čakovec upoznali su mještane s jednim od najgorih zločina našeg modernog doba.

Nekoliko desetaka okupljenih mještana tijekom edukativno-preventivnog predavanja mogli su doznati što se podrazumijeva pod pojmom trgovine ljudima, modalitetima rada kriminalaca koji iskorištavaju druge ljude kako bi za sebe stekli veliku imovinsku korist, koja se ljudska prava krše prilikom trgovanja ljudima, kako posumnjati da ste postali žrtva nemilosrdnih kriminalaca, a koji nerijetko djeluju unutra dobro organiziranih kriminalnih skupina i naposljetku kako se zaštiti te izbjeći da postanete žrtvom ove vrste kaznenih djela. Tijekom predavanja nazočnim mještanima podijeljene su prigodne preventivno-edukativne brošure i letci.

Što je trgovanje ljudima?

Trgovanje ljudima predstavlja vrbovanje, kupnju, prodaju, predaju, prijevoz, poticanje ili posredovanje u kupnji, prodaji ili predaji, pružanje utočišta i prihvat osoba, uporabu sile, prijetnju uporabom sile ili drugim oblicima prinude, otmice, prijevare, zlouporabe položaja ili ovlasti da bi se došlo do pristanka osobe koja ima kontrolu nad drugom osobom, u svrhu iskorištavanja koje minimalno uključuje korištenje osoba u prostituciji ili druge oblike seksualnog iskorištavanja, prisilan rad ili usluge, ropstvo, postupke slične ropstvu, trgovanje organima i drugo.

Trgovanje ljudima jedan je od najvećih međunarodnih problema i rastućih fenomena. Posljednjih je godina trgovanje ljudima, osobito ženama i djecom u cilju njihovog daljnjeg seksualnog iskorištavanja, doseglo alarmantne razmjere. Procjenjuje se da je godišnja dobit od trgovanja ženama zbog seksualnog iskorištavanja viša od 12 milijardi američkih dolara. Početkom novoga tisućljeća ljudi se koriste kao robovi za rad u tvornicama, hotelima, restoranima, barovima, domaćinstvima. Više informacija saznajte klikom OVDJE.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije