ODANA POČAST ŽRTVAMA

FOTO U Selnici obiliježen Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih režima

Kod Spomenika hrvatskim braniteljima položeni su vijenci te zapaljene svijeće

Odlukom Europskog parlamenta, dan 23. kolovoza u Europi se obiliježava kao Europski dan sjećanja na žrtve svih totlitarnih i autoritarnih režima – nacizma, fašizma i komunizma.

Taj dan, odnosno spomendan, obilježen je danas u Selnici kod Spomenika hrvatskim braniteljima, gdje su položeni vijenci te zapaljene svijeće.

U ime Grada Mursko Središće, Općine Selnica, Općine Sveti Martin na Muri, Općine Podturen, Općine Vratišinec i slovenske Općine Lendave svijeće su zapalili i vijence položili, Dražen Srpak, Ervin Vičević, Josip Novinščak, Janez Magyar i član HDZ-a Općine Selnica Ignac Šardi.

U nagovoru Vičević je naglasio kako se do sada uvijek i po svuda obilježavalo protiv svih mogućih žrtava, ali ne i komunizma, a komunizam je prema njegovim riječima počinio najviše zla hrvatskom narodu.

– Dosta se šutjelo o zločinima komunizma koji je stotine tisuća Hrvata i Hrvatica kao i drugih naroda poubijao i pobacao u jame, grabe i rudarska okna i zauvijek prekrio zemljom i betonom. Vrijeme je da se kaže istina, a ona govori kako je komunizam najveće zlo koje je zdesilo naš narod, naglasio je Vičević. Srpak i Magyar su rekli kako će se ubuduće ovaj dan zajednički obiliježavati kod nas i u Lendavi.

Ignac Šardi, kazao je središćanskom gradonačelniku Draženu Srpaku, kako bi ovaj spomendan bio ljepši kada bi on (Srpak) maknuo ‘zloćinca Tita’ kao naslovnika središćanske glavne ulice. Srpak mu je odgovorio kako će to biti učinjeno nakon nadolazećih lokalnih izbora 2021. godine.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije