DELA SE

INTENZIVNI RADOVI Počela rekonstrukcija stare školske zgrade u Kotoribi

Po netom potpisanom ugovoru o rekonstrukciji zgrade stare OŠ Kotoriba u njoj su započeli intenzivni radovi. Krajnji rok rekonstrukcije je narednih šest mjeseci.

Rekonstrukcija stare školske zgrade u Kotoribi je projekt koji je sufinanciran iz europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020. Ugovor o rekonstrukciji je vrijedan, s PDV-om, 7.754.788,03 kuna, a iz EU fondova je Općina dobila 6,9 milijuna kuna. Ukupna vrijednost projekta s prethodnim i budućim troškovima predviđa se na oko 9 milijuna kuna.

Ovih dana započeli su intenzivni radovi u cilju realizacije projekta, a radove izvodi tvrtka Gradis iz Savske Vesi.

Zgrada stare škole u Kotoribi, koja je izgrađena daleke 1860. godine, nakon izgradnje nove školske zgrade i sportske dvorane je izgubila svoju namjenu. Stajala je tako više od deset godina, a nakon što je Međimurska županija 2018. godine prenijela vlasništvo na Općinu Kotoriba, osmišljen je projekt rekonstrukcije zgrade u kulturni i turističko-informativni centar. Vezano uz to, općinski načelnik Kotoribe Ljubomir Grgec navodi:- Općina ima zatvorenu financijsku konstrukciju za projekt. On  obuhvaća uređenje kompletne infrastrukture i vanjsko uređenje. Po okončanju radova ovamo će preseliti Etno muzej iz starog farofa i ostali kulturni i turistički sadržaji.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije