OŠ Kotoriba: Održan humanitarni koncert i Božićni sajam

OŠ Kotoriba: Održan humanitarni koncert i Božićni sajam

Osnovna škola Kotoriba na treću adventsku nedjelju i nedjelju Caritasa organizirala je u župnoj crkvi veliki božićni koncert nazvan “Otvorimo srca Božiću”. Na njemu je nastupilo čak pet pjevačkih zborova (Mali i Veliki zbor OŠ Kotoriba, Zbor mladih župe Kotoriba, Mješoviti župni zbor i Učiteljski školski zbor) te Tamburaški orkestar škole.

Dirigentsku palicu imali su njihovi voditelji Klaudija Vidović, prof., učitelj Robert Katanec i kantor Damir Kadija. Koncert je bio humanitarnog karaktera, a prikupljeni dobrovoljni prilog bit će usmjeren župnom Caritasu. Sve izvođače i okupljene u crkvi pozdravili su župnik Ljuban Škraba i ravnateljica škole Snježana Matoš, prof. Velečasni Škraba poručili su svima neka se raduju jer treća svijeća na adventu je ružičaste boje i simbolizira radost.

– Tko pjeva, zlo ne misli, već dvostruko moli i voli, zato danas otvorimo srcima onima kojima je to najpotrebnije, poručili su vlč. Škraba. Ravnateljica škole naglasila je kako škola svake godina organizira humanitarnu priredbu. Ove su se odlučili pomoći Župnom Caritasu. Uz prikupljeni dobrovoljni prilog, učenici su skupljali i Caritasu predali 81.746 čepova.

Koncert je završen zajedničkom izvedbom pjesme “Padaj s neba”. Dodajmo i da je Učenička zadruga “Mura” OŠ Kotoriba i ove godine u dva dana u holu škole organizirala Božićni sajam na kojem su se mogle kupiti njihove rukotvorine.

Novac od prodaje će koristiti za daljnje aktivnosti, a dio će darovati jednoj svojoj socijalno ugroženoj članici. U realizaciji sajma sudjelovali su učenici i njihove učiteljice Danijela Krobot, Draženka Golub, Adela Horvat i Snježana Filipašić.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije