'Najmanja županija u vrijeme pandemije obara turističke rekorde' Kamere Nove TV provjerile su koji je naš recept zbog kojeg turisti troše više
U srcu gornjeg Međimurja nalaze se toplice Sveti Martin. S
godinama su postale generator turizma u županiji. Danas oko
toplica privatni iznajmljivači, OPG-ovi i brojne atrakcije
poput šetnje s jelenima, piše
Dnevnik.hr
Korona free županija
Prepoznaje to sve više domaćih gostiju kojima se lokalna
zajednica okrenula.
”Nas šestero došlo je iz Garešnice, čak netko iz Virovitice,
došli u Međimurje da provedemo lijep vikend i da nam bude
super”, kaže Kristijan Mihaljinac.
U korona free županiji u srpnju, kada je Hrvatska na 50 posto
lanjskog rezultata, bilježe 12 posto više dolazaka i isti
broj noćenja. Od toga je 58 posto domaćih gostiju. Strani pak
sve više biraju luksuzne vile za odmor.
”Meni je iznimno drago, to su jako dragi gosti. Odlučili su se u
biti s obzirom na to da je Španjolska imala takvu situaciju kakvu
je, kao i Italija. Mi smo ovdje što se tiče korone stvarno dosta
dobro prošli, praktički već mjesecima nemamo niti jednog
zaraženog”, kaže iznajmljivačica Antonija Nesik.
Podijeljeno više od 15 tisuća kupona
Kako bi se novac u turizmu što više okretao, županija za svakih
250 potrošenih kuna dijeli kupon koji se može iskoristiti za
100 različitih turističkih doživljaja ili usluga. Primjerice
za degustaciju vina ili popust na ručak. ”Ono što je tipično u
Međimurju to je naše meso s tiblice po kojemu smo poznati, naše
tradicionalno jelo. Tu je desert koji evo mislim da svi znaju to
je međimurska gibanica, desert radi kojega se dolazi u
Međimurje”, poručuje vlasnik restorana Branimir Jakopić.
Do sada je podijeljeno više od 15 tisuća kupona, pa je u
posljednjih mjesec dana turizam generirao oko 4 milijuna kuna.
”Samo pokazuje ispravnu odluku i jačanje našeg turizma na
enogastronomiji, na našem identitetu, identitetu Međimurja, na
kulturnoj baštini, na aktivnom i održivom turizmu”, kaže
međimurski župan Matija Posavec.
Nadaju se da će tom formulom ne samo spasiti sezonu već i
nagovoriti goste da se vrate.