DOSTI

Održana početna konferencija projekta ‘Centar raDOSTI’

Dana 26. lipnja 2020. godine u Centru za kulturu "Rudar" u Murskom Središću održana je početna konferencija projekta "Centar raDOSTI" financiranog iz Europskog socijalnog fonda u okviru Poziva "Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice”

Nositelj projekta je Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije, dok su partneri Grad Mursko Središće, Udruga za sindrom DOWN Međimurske županije, Matica umirovljenika Međimurske županije – podružnica umirovljenika Mursko Središće, Kulturno umjetničko društvo “Mura” Mursko Središće, Udruga Serjojnske mame i bebe. Suradnici na projektu su: Puhački orkestar Mursko Središće, Društvo “Naša djeca” Mursko Središće i Dramska skupina “Bundaš”.

Projekt će se provoditi na području Grada Mursko Središće, koji je je projektni partner i ima ulogu okupljanja organizacija civilnog društva i osoba s invaliditetom, članova DOSTI. Kroz projekt Centar raDOSTI Grad Mursko Središće će osigurati javni prostor na korištenje OCD-ima čime se stvara mogućnost za kvalitetnije i sadržajnije djelovanje organizacija civilnog društva i osnaživanje kvalitete života lokalne zajednice. Predviđeno trajanje projekta je 24 mjeseca. Vrijednost projekta je 1.901.999,92 kn i u cijelosti se financira iz Europskog socijalnog fonda.

Prisutnima se, na počektu konferencije obratio gradonačelnik Grada Mursko Središće, gospodin Dražen Srpak. Projekt i aktivnosti koje će se u sklopu projekta provoditi kroz prezentaciju je predstavila predsjednica Društva Miljenka Radović. Početna konferencija završila je podjelom ugovora svim udrugama od strane gradonačelnika Grada Mursko Središće, Dražena Srpaka.


 

Preporučeno
Najnovije