Međimurci će imati šestero zastupnika?

Međimurci će imati šestero zastupnika?

Prema izlaznim anketama, u III. izbornoj jedinici Kukuriku koalicija osvojila je deset mandata, HDZ tri, a Hrvatski laburisti jedan mandat. To znači da će Međimurci imati šestero zastupnika – Nadicu Jelaš i Marija Moharića iz SDP-a, Dragutina Glavinu iz HNS-a (koji bi, iako je 14. na listi, trebao zamijeniti Radimira Čačića u Hrvatskom saboru), Sunčanu Glavak iz HDZ-a i Dragutina Lesara (Hrvatski laburisti – Stranka rada), a u Hrvatski sabor trebala bi ući i Dragica Zgrebec koja se kandidirala u II. izbornoj jedinici.

No, ona je i kandidatkinja za ministricu poljoprivrede, pa ako uđe u Vladu, Međimurci bi imali pet zastupnika. Ponavljamo, to su još procjene izlaznih anketa, a ne prvi neslužbeni rezultati koji se očekuju iza 21 sati.

U proteklom sazivu Hrvatskog sabora iz Međimurske županije bilo je četvero zastupnika, tri žene i jedan muškarac. U Hrvatskom saboru bile su Sunčana Glavak (HDZ), Dragica Zgrebec (SDP) i Nadica Jelaš (SDP), te Dragutin Lesar, koji je izabran kao član HNS-a, ali je izašao iz te stranke i osnovao novu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije