ALBUM IZDAN 1996. GODINE

‘O JALU JE RIJEČ’ Reizdanje albuma kultnog međimurskog benda ‘Najveribest’ dostupno na internetu

Sjećate li se benda Najveribest?

U Kotoribi u prvoj polovini devedesetih godina prošlog stoljeća osnovan je bend ‘Najveribest’. Žestoki crossover thrash metala, punka i hardcorea, odsvirao pedesetak energičnih nastupa te stekao respektabilan broj sljedbenika u sjeverozapadnoj Hrvatskoj i djelu Slovenije. 

Album ‘O jalu je riječ’ s 14 autorskih pjesama snimljen je u čakovečkom studiju Ultravox, a izdan je 1996. godine na kazeti za Barbarian records. Album je snimljen u postavi: Adis Bakal (gitara), Ivan Plačko (bubanj), Vitomir Marđetko (vokal), Mario Mesarić (bas) i Saša Gala (solo gitara).

Nedavno su se stvorili preduvjeti da cijeli album bude dostupan digitalno i virtualno pri čemu je ključnu ulogu odigrao nekadašnji menadžer, a sadašnji basista benda, Emil Marciuš. Nakon remasteriziranja album je u lipnju 2020. reizdan za kanadski Ill in the Head Records te je dostupan za digitalni download na bandcamp stranici benda. Mastering reizdanja je radio Ivan Jakić, a cover dizajnirao Dorian Marciuš iz Inspirited Media.

Najveribest se kao bend nikad nije raspao, a nakon što je na neodređeno vrijeme prestao s radom, članovi su bili aktivni i produktivni u drugim bendovima i područjima života. Nedavno su s novim basistom ponovno ušli u prostoriju za probe te rade na novom materijalu.

Reizdanje albuma ‘O jalu je riječ’ dostupno je klikom ovdje. Daljnje aktivnosti benda i pokoju fotografiju ili snimku s nekadašnjih nastupa možete pratiti na Facebook stranici benda.

Naslovnica reizdanja albuma ‘O jalu je riječ’

Jedan od brojnih žestokih nastupa Najveribesta u The Clubu u Čakovcu

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije