NOGOMET

1. HNL ŽENE Odličan otpor Katarine Zrinski favoriziranom Splitu

Čakovčanke se bore za ostanak, a Splićanke za naslov prvakinja.

Nakon višemjesečne prisilne stanke nastavljena je 1. HNL za žene. U Novom Selu Rok je Katarina Zrinski poražena od Splita 0:2. Unatoč porazu naše nogometašice pružale su odličan otpor favoriziranim gošćama. Golove su postignule Pezelj u 12. minuti i Medić u 73. minuti.

Za komentar susreta zamolili smo Mladena Kučeka koji nam je rekao: ‘Ugostili ssmo prvaka Hrvatske kojima su naše nogometašice pružili izuzetno jak otpor te su poražen sa, moramo reći, ‘samo’ 0:2.. Gošće su glavne kandidatkinje za osvajanja prvenstva i ove godine, u trenažnom procesu su puna dva mjeseca, u svojim redovima imaju ponajbolje hrvatske igračice, ali i najbolju igračicu iz BiH Aidu Hadžić te po jednu lgračicu iz SAD i Brazila i vjerovatno su očekivale puno uvjerljiviju pobjedu.
Međutim, domaće igračice su velikim zalaganjem i trudom uspjele parirati favoriziranim gošćama i na kraju ostvariti vrlo povoljan rezultat obzirom da Splićanke u prosjeku zabijaju i po desetak i više golova po utakmici. Iako  smo danas doživjeli poraz od Splita, taj rezultat i naša današnja predstava nas samo puni optimizmom, daje nam samopouzdanje i vjeru da ćemo uspjeti u onome što smo zamislili, a to je da kroz ostalih devet kola osigurati ostanak među osam najboljih ženskih ekipa u Hrvatskoj.

Sljedeće nedjelje je novi veliki ispit za njih, gostuju u Novom Golubovcu gdje će odmjeriti snage s ekipom Lepoglave koja se također grčevito bori za opstanak. U klubu se nadamo pozitivnom rezultatu što bi nam uvelike pomoglo u ostvarenju ciljeva.’

U ostalim susretima rezultati su bili: Agram – Viktorija 8:1, Neretva – Osijek 0:10, Dinamo – Lepoglava 0:0. U idućem kolu u derbiju začelja Katarina Zrinski je gost Lepoglavi.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije