DJECA I PSI SU PREDIVAN SPOJ

DIRLJIVA ODA LJUBAVI Priča o djevojčici Tonki i kujici Pahuljici: Luka Mesarić ih opet spojio nakon 6 godina

Luka Mesarić iz Vratišinca je najzaslužniji za Tonkin iskreni osmijeh, puninu i zadovoljstvo u malom iskrenom srcu. Pahuljica je dobila posebnu bjelinu.

Kućni ljubimci donose puno ljubavi i veselja u svaku obitelj, a djetetu mogu postati najbolji prijatelji. Time su se rukovodili supružnici Risek, Danijela i Ivan, iz čakovečke Ulice Tina Ujevića pa su prije 10 godina svojoj tek rođenoj djevojčici Tonki kupili kujicu maltezera, davši joj slatko ime Pahuljica.

Ime je odgovaralo ponašanju i izgledu kujice. Znali su oni kako svaka obitelj koja ima psa svjedoči da su psi i djeca predivan spoj. Uvijek je divno vidjeti njihovu igru. Djeca koja odrastaju uz ljubimce dobiju posebne vrline. Tako ih učimo kako biti odgovoran i kako voljeti na pravi način. To su htjeli i Risekovi.

Od trenutka kada su se Tonka i Pahuljica prvi puta zbližile postale su nerazdvojne.

– Sada mogu reći da sam Pahuljici trebala, i ona je trebala meni – rekla je Tonka. Pahuljica je posebno živo biće i definitivno je zaslužila svoj najbolji dan – dodala je djevojčica nakon ponovnog susreta poslije šest godina. A taj poseban dan bio je u veljači ove godine. Tonki i obitelji Risek posebnim ga je napravio Luka Mesarić iz Vratišinca koji je na svom Facebook profilu obznanio pronalazak ‘veoma malene kujice’. Bilo je to u Vratišincu.

Napisao je kako je kujica maltezera u lošem stanju, koža, dlaka, neuhranjena… O njoj je napisao kako je karakterno super, kako je s drugim psima dobra i dosta energična. On je tražio vlasnike ili bar novu obitelj jer je kod kuće već imao “dječji vrtić” pasa. Moćni Facebook učinio je svoje…

Gospođu Risek, malu Tonku i Pahuljicu sreli smo slučajno boraveći u čakovečkom Bioinstitutu. Tonka i Pahuljica su nas dojmile… iz čega je nastala priča koju nam je ispričala Tonkina majka. Pričajući, a zazirući od kamere, nije bila svjesna kako je krišom dva, tri puta obrisala suze. Kakve su te suze bile možete pretpostaviti…

– Pa evo, Pahuljica je cijela takva sitna i nježna bila na ulici i nismo je mogli ostaviti tamo i zato smo je sklonili – ispričao nam je Luka kojeg smo naknadno kontaktirali.

– Par dana smo tražili način da očitamo čip jer je bio stariji. Uspjeli smo naći kontakt obitelji koji su bili u šoku nakon mojeg poziva. Isti dan su navečer došli. I Pahuljica i djevojčica su se prepoznale i teško je bilo suspregnuti suze nakon tog susreta i toliko pusa i skakanja. One su skupa odrasle, nažalost bile razdvojene i nakon toliko vremena smo mogli vidjeti što znači ljubav koja nema uvjeta i rok trajanja. Jako mi je drago što su natrag skupa. Hvala Vam na priči, stvarno je neobična – dodao je još jedan “junak” priče.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije