ZBOG ČESTIH NESREĆA

FOTO Na opasnom raskrižju između Male Subotice i Orehovice postavljeni usporivači prometa

U Županijskoj upravi za ceste čine sve da sigurnost prometovanja na međimurskim prometnicama poveća. Oni svoje čine. Na redu su vozači, odnosno njihova disciplina na cesti

Zbog učestalosti događaja prometnih nesreća raskrižju DC20 i ŽC 2022 Mala Subotica-Orehovica, a čiji uzrok je u pravilu nepoštivanje prometne signalizacije i oduzimanje prednosti prolaska vozilima na glavnoj cesti, temeljem Rješenja Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Službe inspekcije sigurnosti cestovnog prometa i cesta bilo je neophodno izvesti dodatne građevinske mjere kako bi se povećala sigurnost odvijanja prometa raskrižjem.

– Županijska uprava za ceste Međimurske županije na županijskoj cesti ŽC 2022 Mala Subotica – Orehovica, za oba pravca nailaska na raskrižje s državnom cestom DC20, izvela je ‘uzdignute plohe trapeznog oblika’ čitavom širinom kolnika – rekla nam je Ljerka Cividini, mag. ing. traff./univ. spec. oec, ravnateljica ŽUC-a Čakovec. Dodala je kako još slijedi obilježavanje istih horizontalnim oznakama na kolniku (H55-3) kako bi se vozila na županijskoj cesti fizički usporila neposredno prije dolaska na raskrižje s državnom cestom.

Vertikalna signalizacija uz uzdignute plohe usklađena je s odredbama “Pravilnik o prometnim znakovima, signalizaciji i opremi na cestama. Dopuštena brzina kretanja usklađena je s prometno-tehničkim elementima ceste i nailaskom na opasno raskrižje. Na državnoj cesti u zoni nailaska na raskrižje s županijskom cestom obostrano su postavljeni prometni znakovi A01 – opasnost na cesti s dopunskom pločom i tekstom “opasno raskrižje” na podlozi znaka kontrastno fluorescentno žuto-zelene boje.

Ravnateljica Cividini je na kraju istaknula: – Cilj ove provedbe je pronalaženje dodatnih mjera koje će pridonijeti smanjenju broja prometnih nesreća s najtežim posljedicama. Investicija vrijedi otprilike 150.000 kuna.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije