Komentar nedjeljnog kola: Mladost Palinovec i Torpedo jesenski prvaci

Komentar nedjeljnog kola: Mladost Palinovec i Torpedo jesenski prvaci

U 3. HNL sjever Polet je poražen u Grabrovnici od Croatie 5:0. U županijskim ligama u 30 susreta 14 domaćih i 13 gostujućih pobjeda uz 3 remija. U jutarnjem susretu 3. HNL sjever Nedelišće je gostovalo kod Papuka u Orahovici i slavilo je 3:0. Prvi dio završio je 1:0. Dvostruki strijelac bio je Golubić uz jedan gol Treske.

Jesenski prvaci su Mladost Palinovec i Torpedo uz ranije poznate ekipe Rudara i Napretka. Još je samo pitanje tko će biti prvak prve lige.

1. MNL: BSK i Polet dijeli samo jedan bod


BSK u Palovcu uzeo samo bod

Lider BSK je gostova u Palovcu kod Dinama. Susret je završio bez golova. Polet je s 1:0 golom pri kraju susreta pobijedio Čukovec i primaknuo su BSK-u na bod zaostatka. Pušćine i Spartak također nisu tresli mreže. Naprijed je dobio Omladinac 3:1 nakon što je gubio prvo poluvrijeme 0:1. Sokol je bio bolji od Trnave 2:1. Prvi dio završava 2:0, domaćin ne koristi svoje prigode, da bi na kraju Trnava smanjila na 2:1 te prijetila u želji da dođe do boda.


Ivanovečka Mladost slavila sa 2:0 protiv Podturna

Mladost je u Ivanovcu s jednim golom u svakom dijelu ispratila Podturen 2:0. Dubravčan je s čak 6:0 pobijedio Slogu. Prvi dio završio je 2:0, a četiri gola zabio je Dražen Horvat.

1. MNL 14. kolo: Centrometal – Sloboda (S) 3:0 /subota/, Pušćine – Spartak 0:0, Naprijed – Omladinac (NSR)3:1, Sokol – Trnava 2:1, Mladost (I) – Podturen 2:0, Polet (SMnM) – Čukovec 77 1:0, Dubravčan – Sloga (Č) 6:0, Dinamo (P) – BSK 0:0.

2. MNL zapad: Gosti uspješniji od domaćina

U osam susreta ove lige domaćini su slavili u njih tri, a gosti pet puta. Međimurec je poražen od Mure 0:2 primivši oba gola u drugom dijelu. Plavi su izgubili od Jedinstva iz Novog Sela na Dravi 0:1 primivši također gol u drugom poluvremenu. Strahoninec je poražen od Bratstva 0:2 s oba gola opet u drugom dijelu. Šankovec je stradao čak 0:5 kod kuće od Zasadbrega. Prvi dio završio je 0:2, a nakon puno vremena Zasadbreg je fenjer prepustio Strahonincu. Drava je preokretom od 0:1 na 2:1 dobila Hajduk. Mladost Selnica je zabila po gol u svakom poluvremenu i pobijedila Slobodu 2:0. Još je neuspješni domaćin bio Trnovec koji je poražen od Jedinstva iz Gornjeg Mihaljevca 1:2. Prvi dio završio je 1:1.

2. MNL zapad 14. kolo: Rudar – Venera 1:0 /subota/, Međimurec – Mura 0:2, Plavi (Pek.) – Jedinstvo (NSD) 0:1, Strahoninec – Bratstvo (J) 0:2, Šenkovec – Zasadbreg 0:5, Drava (K) – Hajduk (Š) 2:1, Mladost (S) – Sloboda (M) 2:0, Trnovec – Jedinstvo (GM) 1:2.

2. MNL istok: Sedmica Mladosti za naslov jesenskog prvaka


 
Mladost iz Palinovca dobrim igrama postala jesenski prvak

I u ovoj ligi gosti su bili bolji od domaćina – tri domaće i četiri gostujuće pobjede uz jedan remi. Derbi je trebao biti igran u Orehovici, no Croatia je s čak 0:7 poražena od Mladosti pa je teško govoriti o derbiju. Prvi dio završava 0:2, a domaćin je nakon petnaestak minuta igre ostao s igračem manje. Mladost u drugom dijelu zabija još pet golova s kojima uvjerljivo osvaja naslov jesenskog prvaka. Dobrim potezom Uprave kluba pokazala se odluka o ostanku većine igrača, pojačavanju momčadi i postavljanju Josipa Šegovića za trenera.

Jedini remi bio je u Oporovcu gdje Galeb i ČSK nisu poslali ni jednu loptu u mrežu. Domaće pobjede zabilježili su Dinamo protiv Vidovčana 3:1 i Mladost Sveta Marija protiv Dubrave 3:0. Uspješni gosti bili su Graničar koji je pobijedio Kraljevčana 3:0 i Budućnost koja je savladala Borac 3:0. U derbiju začelja Bratstvo je u Savskoj Vesi poraženo od Draškovca 1:3. Prvi dio završio je 1:1. Ekipa iz Savske Vesi je posljednja na drugoligaškoj tablici, a još su prošle godine bili u elitnom rangu međimurskog nogometa.

2. MNL istok 14. kolo: Hodošan – Drava (DM) 4:1 /subota/, Galeb – ČSK 0:0, Kraljevčan 38 – Graničar (N) 0:3, Bratstvo (SV) – Draškovec 1:3, Borac– Budućnost (P) 0:3, Croatia – Mladost (Pal.) 0:7, Dinamo (D) – Vidovčan 3:1, Mladost (SM) – Dubrava 3:0.

3. MNL zapad: Torpedo jesenski prvak


Torpedo osigurao titulu jesenskog prvaka

U šest susreta ove lige dvije domaće i četiri gostujuće pobjede. Torpedo je slavio u Mačkovcu protiv Omladinca 3:0 sa sva tri gola u drugom dijelu. Pobjedom su potvrdili naslov jesenskog prvaka. Mali Mihaljevec je u Prekopi teško dobio Plave 3:2. Domaćin je poveo 1:0, gosti su preokrenuli na 1:3, a Plavi su zabili drugi gol za konačnih 2:3. Donji Koncovčak je pobijedio u Preseki Bratstvo 2:1. Prvi dio dobili su 2:0. Iz Bratstva su ogorčeni na suca jer im je prema njihovom mišljenju neopravdano poništio čak dva gola te nije dosudio dva kaznena udarca. Zebanec je pobijedio Dinamo 5:2. Sloga je poražena od Pobjede 1:2 sa svim golovima u drugom dijelu. Zanimljivo je da je Pobjeda s ova tri boda s 9. pozicija na tablici došla na 4. mjesto.

3. MNL zapad 13. kolo: Krištanovec – Parag 3:2 /subota/, Plavi – Mali Mihaljevec 2:3, Sloga (Š) – Pobjeda 1:2, Zebanec – Dinamo (Ž) 5:2, Omladinac (M) – Torpedo 0:3, Bratstvo (P) – Donji Koncovčak 1:2. Hajduk (B) je slobodan.

Golovi jučerašnjeg susreta Čakovec – Slatina

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije