MLJAC

BOLJA OD DALGONA KAVE Jeste li čuli za međimursku kavu?

Dalgona kava hit je na društvenim mrežama, no opasna konkurencija mogla bi joj postati međimurska kava

Riječ je o tradicionalnom desertu s našeg područja, a iako je
recept mrvicu kompliciraniji od onog za dalgona kavu,
konačni rezultat mogao bi vas oduševiti.

Sastojci

500 ml vode

2-3 žlice kave

3 žumanjka

šećer

nekoliko kapi ruma ili rum-šećer

200 ml slatkog vrhnja

čokoladne mrvice

Priprema

Vodu zavrijte te u nju dodajte rum (ili rum-šećer). U tu vodu
zatim stavite kavu te je zakuhajte kao što biste napravili da
radite tursku kavu.

Žumanjcima dodajte šećer (jedna žlica šećera po žumanjku) te
smjesu pjenasto izmutite. Zatim tu smjesu stavite kuhati na
pari dok ne dobijete kompaktnu, gušću smjesu.

Izmiksajte slatko vrhnje za šlag. 

Kada ste sve završili, u visoku staklenu čašu najprije ulijte
kavu (po želji možete dodati i još malo ruma), zatim na kavu
stavite nekoliko žlica kreme od žumanjaka te na to šlag koji
možete posuti čokoladnim mrvicama, prenosi
Index.hr

Uživajte!

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije