Zeleni dio mladoga luka nikako ne bi trebalo bacati jer se u njemu nalaze sastojci odlični za naše zdravlje. Mladi luk je odličan u zaštiti našeg zdravlja
Mladog luka ima posvuda i šteta je ne iskoristiti priliku jer je
bogat vitaminima i mineralima, i odličan u zaštiti
zdravlja. On ima antibakterijska svojstva pa štiti od upala,
pomaže kod prehlade, a odličan je i za poboljšanje probave.
Zeleni dio mladoga luka nikako ne bi trebalo bacati jer se u
njemu nalaze sastojci odlični za naše zdravlje.
Ovo je top pet razloga zašto je mladi luk dobro jesti svaki dan:
Štiti srce – pun je antioksidansa koji štiti stanice u
tijelu od oštećenja izazvanih djelovanjem slobodnih
radikala. Uz to, mladi luk drži krvani tlak u granicama
normale i smanjuje rizik od stvaranja ugrušaka.
Dobar je za vid – štiti od upala i smanjuje rizik od bolesti
mrežnice. Sadrži vitamin A koji je važan za proizvodnju proteina
u očima, zaslužnog za dobar vid. Ljudi kojima nedostaje ovog
vitamina mogu patiti od noćnog sljepila i drugih poremećaja.
Jedan luk sadrži oko 3 posto dnevnih potreba za vitaminom A.
Jača kosti – vitamin C i K kojima mladi luk obiluje,
dobri su za zaštitu kostiju. Samo jedan luk sadrži oko 20
posto preporučene doze vitamina K i oko 2 posto vitamina C. I
jedan i drugi važni su sa gustoću i čvrstoću kostiju. Nedostatak
ovih vitamina povećava šansu za razvoj osteoporoze i lomove.
Snižava kolestorol – posebno njegov zeleni dio koji neki ljudi
bacaju, a bolje bi bilo da ga pojedu. Osim što snižava razinu
lošeg kolesterola u krvi, pomaže i u reguliranju razine
šećera.
Za ljepšu kožu – pomaže tijelu u proizvodnji kolagena koji je
važan za lijepu, zdravu i zategnutu kožu. Kolagen je zaslužan za
usporavanje nastanka bora na licu i nalazi se u mnogim kremama,
pišu
24sata.