Sve što trebate je promijeniti način slaganja rajčica u hladnjaku.
Iako mnogi misle da je povrće, rajčica je zapravo voće, a njezini
plodovi su bogati vitaminom C, karotenom, vitaminom B1, a ima i
vitamina E. Uz vitamine u plodovima su sadržane i značajne
količine mangana, željeza i bakra.
Sok od rajčice snižava krvni tlak, a povisuje izlučivanje
želučanih i crijevnih probavnih sokova, pa olakšava probavu.
MSN otkriva i kako da vam ova omiljena salata i dodatak
sendvičima ostani svježa.
Većina tekućine se izgubi iz rajčice kada duže stoji, a kako bi
se to spriječilo okrenite ih naopako na ravnu podlogu. Ovo je
sjajan savjet ako imate dovoljno prostora u svom hladnjaku za
cijeli tanjur rajčice. Ako nemate, postoji riješenje i za to.
Samo prekrijte stabljiku s malo trake, pri tome pazite da prvo
uklonite listove. Traka će spriječiti gubitak vlage i održat će
vaše rajčice čvrstim i sočnim do korištenja.