Zlatko Bacinger: “Priprema, pozor, sad”

Zlatko Bacinger: “Priprema, pozor, sad”

Predizborno-izborna utrka

Predsjednik Josipović potvrdio je datum parlamentarnih izbora. Pa će za koja dva tjedna početi izborna utrka. Koje li prijevare! Kad DIP objavi znak za početak utrke na startu neće biti nikog. Jer svi su već odavno startali s kampanjom.

Oni “veliki” rastrčali su se po Lijepoj našoj i pune im ruke darova, a puna usta slatkorječivih obećanja. Svaki komentar ovdje bi bio suvišan, ali ću ipak citirati starog Vergilija: “Ne vjeruj Danajcima ni kad darove nose!”

Oni “mali” bore se za komadić medijskog prostora ne bi li se ipak čulo za njih. Ali još uvijek vrijedi ona stara: koliko para (ili moći) – toliko muzike. Vrlo često njihove ideje i stavovi ne dopiru do javnosti. Očito nije na cijeni poštenje ili kvaliteta programa već nešto sasvim treće. Zato se s pravom može postaviti pitanje: Hoće li ova utrka biti pravedna? Teško!

Želimo promjene!

Već i slijepci vide kako je nešto trulo u državi Danskoj (HR). I mala djeca znaju da smo dužni kao Grčka. Čak i vrapci na krovu znaju na pamet imena onih koji su imali prste u pekmezu. Zbilja je vrijeme za promjene! Od znanstvene zajednice do “malog” čovjeka čuje se vapaj za novim ljudima koji će, nadaju se, nešto promijeniti. Zato se svi osvrću oko sebe tražeći ta nova lica. Ali ajoooj!

Sve što uspijevaju vidjeti su ista lica. Samo drugačijeg predznaka. Do sada su gledali lica s predznakom HDZ-a, a od sad s predznakom Kukuriku koalicije. Potpuno su slijepi za druge boje! Kao da se državno prvenstvo u nogometu igra samo s dva kluba. Kako je do toga došlo? Jednostavno. Najprije daš ljudima anketu s pitanjem hoće li glasati za jedne ili za druge (bez ostalih opcija) pa onda ispuniš medijski prostor tvrdnjama da birači samo na taj način razmišljaju. Tko god da je, dobro je prodao ideju o bipolarizaciji.

Zato ni malo ne čude žalopojke i kritike DORH-u zbog pokretanja istrage protiv HDZ-a prije parlamentarnih izbora. Kao, sad neće moći ravnopravno sudjelovati u utrci, čak im prijeti i urušavanje stranke i tome slično. Pa što onda, ako nestanu? Što su sijali to će i žeti. Jedini koji će žaliti su interesne skupine i provoditelji ideje o bipolarizaciji jer sad nemaju drugu “momčad” za svehrvatsko prvenstvo.

Laburisti su okićeni tuđim perjem?!

Namjerno ili ne objavljena je netočna informacija kako su Laburisti prvi objavili listu za predstojeće parlamentarne izbore. Ako se ne varam Večernji.hr objavio je tu informaciju, a ostali mediji je prenijeli. Samo, izgleda da je opet na djelu Hrvatska do Drave.

Jer nisu zavirili u Međimurje. De jesu, vidjeli bi da je MDS (Međimurski demokratski savez) svoju listu kandidata za izbor zastupnika u Hrvatski sabor objavio još 27. listopada. Toliko o objektivnom i istinitom informiranju!

Smatram da, na kraju krajeva, i nije previše bitno tko je prvi objavio listu. Puno je važnije da je lista objavljena na vrijeme kako bi je ljudi mogli proučiti. Zato svaka čast onima koji će svoje liste dati na uvid javnosti bez muljanja i čekanja do zadnje sekunde. Jer svaki kandidat s liste na provjeru pred birače stavlja sve svoje kvalitete, ali i slabosti; svoje poštenje i laži; svoje dobre i loše strane…

Biti na listi treba da je čast i ponos jer se predstavlja jedna politička opcija. Još ako je netko na listu došao na demokratski način, a ne direktivom i inženjeringom stranačkih elita iz središnjice…

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije