2. HNL

VIDEO ANALIZA Je li Međimurje oštećeno za dva kaznena udarca i kako su uspjeli primiti gol u situaciji dva na pet?

U 2. HNL u petak u noćnom susretu Međimurje je poraženo od Hrvatskog Dragovoljca 1:2.

Promrzle gledatelje na stadionu Mladosti gosti su skoro dodatno smrznuli u 6. minuti kada je glavom puca Ilić, ali je Koprić uspio obraniti udarac iz blizine. Vidović je imao jako loš ulazak u susret i kao obrambeni igrač nije pazio na gostujuće napadača niti ga je zagradio. Međimurje je uzvratilo u 17. minuti kada je pucao Vuk, a brani gostujući vratar Šubarić.

U 18. minuti prva dvojbena situacija za Čakovčane. Vuk je dobro ostavio loptu Šimičiću koji je bio gurnut s leđa u kaznenom prostoru, ali za glavnog suca Tomislava Bionde kaznenog udarca nema. Je li pogriješio procijenite sami nakon što pogledate video ove situacije u nastavku.

U 21. minuti opet je zaplivao Vidović s lijeve strane, prizemni udarac u bliži kut brani Koprić. U 23. minuti Čakovčani su poveli 1:0 efektnim golom Šimičića s nekih dvadesetak metara koji je loptu neobranjivo poslao u suprotni kut pod prečku.

U 31. minuti još jedna dvojbena situacija u kojoj nakon udarca lopta pogađa gostujućeg igrača u kaznenom prostoru u ruku, a iako Čakovčani traže kazneni udarac glavni sudac smatra da ni ovo nije za kazneni udarac.

Prvo poluvrijeme završilo je 1:0, Čakovčani su bili bolji i šteta to nisu realizirali još koju prigodu jer bi tako vjerojatno prelomili utakmicu.

U prvih deseta minuta drugog dijela Čakovčani kao da su zaspali, a Dragovoljac je krenuo po gol. Nisu gosti bili toliko goropadni koliko su nogometaši Međimurja loše ušli u nastavak utakmice. U 52. minuti nakon indirekta dobro se uzdrmala čakovečka prečka.

U 55. minuti još jedna gostujuća prigoda koju im je složio nesiguran međimurski obrambeni red nakon što su smetali jedni drugima. Sve to nije bilo dovoljno upozorenje domaćinima i kazna već stiže iduće minute kada gosti poravnavaju na 1:1. Nakon prodora s lijeve strane Mrkonjić iz blizine šalje loptu u mrežu za 1:1.

Međimurje je pokušalo doći do pobjede i imalo je više dobrih prigoda. U 66. minuti dva udarca Čakovčana i dva puta brani gostujući vratar. U 72. minuti nakon kornera Šimičić ima loptu na glavi i sam je pred golom, ali već je bio u silaznoj putanji i nema kvalitetne završnice.

I slijedi šok u 79. minuti. Napad Međimurja je prekinut i lopta je duboko na polovici gostiju. Dvojica gostujućih igrača hitaju na petoricu Čakovčana u obrani i gotovo je na nevjerojatno kako su prošli kroz domaću obranu i Ilić postiže gol za 1:2 što možete pogledati u videu u nastavku.

Do kraja susreta domaćini pokušavaju, ali bezuspješno i gosti odnose sva tri boda. Zadnjih desetak minuta nas je i začudila odluka domaćeg trenera da ne radi treću izmjenu na koju ima pravo, iako su se trojica igrača već dulje vrijeme zagrijavala. Dodlek je ušao u 77. minuti, Kćira u 82. minuti, a treće izmjene unatoč nepovoljnom rezultatu nije bilo.

Iako su Čakovčani imali zaista niz odličnih prigoda koje na žalost nisu realizirali ostaje dojam da nema dovoljno žustrine i čvrstoće u igri. Tek desetak prekršaja tijekom cijelog susreta i jedan žuti karton i to nakon prigovora govori dovoljno tome u prilog.

Damir Lepen Jurak: ‘Svjesni smo svojih pogrešaka’

Nakon susreta domaći trener Damir Lepen Jurak je rekao: ‘Dosta sadržajna utakmica, prvo poluvrijeme kvalitetno smo kontrolirali utakmicu. Poveli smo 1:0, imali smo par šansi kroz tranziciju povećati to vodstvo što na žalost nismo uspjeli. Drugo poluvrijeme nismo odigrali toliko kvalitetno, ekipa Hrvatskog Dragovoljca je kvalitetno izlazila u tranziciju i uspjela je preokrenuti rezultat i na kraju doći do pobjede. Mi smo pokušali pritisnuti, nije bilo malo sreće, ali moramo ići dalje.’

O nedostatku žustrine svoje ekipe Lepen je rekao: ‘Slažem se, pogotovo kod ova dva gola mislim da smo morali biti puno agresivniji i čak napraviti faul po cijenu žutog kartona. Ovo je mlada ekipa, tu ima oscilacija i dešavaju se greške. To je razumljivo i moramo na tome raditi.’

O tome zašto nije napravljena treća izmjena Lepen je komentirao ovako: ‘Drugi gol je visio u zraku tako da smo čekali taj gol. Dosta stvari je funkcioniralo dobro po meni u tom periodu, na kraju se desilo to što se desilo. Budemo sve to proanalizirali, pametni smo, svjesni smo svojih grešaka.’

I za kraj još smo pitali trenera Međimurja o vrlo lošem ulasku u drugo poluvrijeme koje je zapravo okrenulo utakmicu na stranu gostiju kada su osjetili da mogu napraviti nešto više u Čakovcu: ‘Bio je loš ulazak, znali smo da će krenuti agresivnije i da moramo tu biti mirni. Tu nismo uspjeli, ali to je nogomet.’

Boris Perković: ‘Nama je totalno izmijenjena momčad’

Gostujući trener Hrvatskog Dragovoljca Boris Perković nakon susreta je rekao: ‘A što reći, nama je totalno izmijenjena momčad, ostala su tri – četiri igrača od prošle sezone. Treba vremena, radi se o jako dobrim igračima, mislim da ćemo rasti iz utakmice u utakmicu. Prvo poluvrijeme nismo se snašli i nismo bili kako treba. Ulazak u drugo poluvrijeme bio je jako dobar i mislim da je ipak naša zaslužena pobjeda.’

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije